L'Ajuntament d'Arbúcies i la Fundació Mapfre, units per la integració laboral

La iniciativa «Junts ho podem fer» promou la contractació de persones amb discapacitat

Acord de col·laboració entre l'Ajuntament d'Arbúcies i la Fundació Mapfre
Acord de col·laboració entre l'Ajuntament d'Arbúcies i la Fundació Mapfre | Aj Arbúcies
Redacció
25 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:36h
L'Ajuntament d’Arbúcies i la Fundació Mapfre han firmat un acord de col·laboració per dinamitzar el Programa Social de Treball de la Fundació Mapfre, que inclou la iniciativa Junts ho podem fer, que té per objectiu la inserció de joves amb discapacitat física i intel·lectual i fomentar la seva integració socio-laboral.
 
A l'acte de signatura hi ha assistit l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, el regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron i el representant de la Fundació Mapfre, Joaquim Teixidó, que ha reconegut a l'Ajuntament el seu compromís amb les persones amb més necessitats i el seu suport a la formació i al futur professional d'aquestes persones. En aquest sentit, Teixidó ha assenyalat la importància d'aquest tipus d'iniciatives que contribueixen al benestar i a la igualtat d'oportunitats de les persones que es troben en risc d'exclusió social i en situació d'atur.
 
Per la seva banda, Garriga ha agraït la col·laboració de la Fundació Mapfre per contribuir en la inclusió social per a col·lectius amb dificultats per accedir al mercat laboral, ja que "les barreres que actualment encara hi ha no són per la falta de capacitat laboral o professional, sinó per la falta de confiança i suport de la societat". 
 
Amb el programa Junts ho podem fer, l'Ajuntament d'Arbúcies demostra una vegada més el seu compromís amb les persones amb vulnerabilitat per tal de donar-los suport mitjançant diferents actuacions.
 
En aquest moment, dos joves del municipi amb una discapacitat física o intel·lectual ja estan participant en aquestes iniciatives. Fundació Mapfre subvenciona la contractació de persones i l'Ajuntament cerca empreses o entitats col·laboradores que es converteixen en contractants.
 
Enguany, l'Ajuntament ha arribat a un acord amb l’ONG arbucienca Bantandicori per desenvolupar un dels plans d'inserció promogut per la Fundació Mapfre. Un model de col·laboració amb entitats d’acció social i cooperació amb voluntat de continuïtat.
"L'Ajuntament diversifica cada cop més els recursos d'inserció amb l'objectiu d'arribar a més persones i implicar el teixit associatiu i empresarial local en la lluita contra l'exclusió social", afirma Jaume Salmeron, regidor d'Atenció a les Persones.
 
Arxivat a