NacióGranollers guanya el Premi de Comunicació Eugeni Xammar 2012

Òmnium Cultural entrega, en el marc de la 23a edició de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental, el Premi de Novel·la Josep Saperas a Roser Parcerisas, el Premi de Poesia a Raimond Aguiló i el Premi Ramon Casanovas a l'Associació Cultural del Matarranya

Naciógranollers.cat
01 de desembre del 2012
Tots els premiats en la 23a Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental.
Tots els premiats en la 23a Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental. | Jordi Purtí
Eduard Mas i Esteve Plantada, coeditors de NacióGranollers, agraint el guardó. Foto: Jordi Purtí

La vint-i-tresena Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental que organitza Òmnium Cultural, celebrada aquest divendres a la nit a l'Hotel Ciutat de Granollers, ha atorgat a NacióGranollers el primer Premi de Comunicació Eugeni Xammar, guardó que destaca el millor diari, digital o escrit, de la nostra comarca. El jurat ha destacat la tasca d'innovació i el compromís amb la qualitat que assoleix aquest diari digital des de la seva fundació, l'any 2011. 

El director i coeditor de NacióGranollers, Eduard Mas, ha agraït en el seu discurs la tasca feta per Òmnium a favor de la llengua i el país durant tants anys, i ha demanat a l'entitat que, en un moment crucial pel país, continuï treballant i "empenyent als partits" perquè els catalans puguin decidir en llibertat el seu futur. El director adjunt i coeditor del diari, Esteve Plantada, ha destacat els grans valors que fan créixer NacióGranollers, que ja suma milers de lectors: la proximitat, la immediatesa, el rigor i la qualitat, a banda d'agrair tant el suport i presència del Grup Nació Digital com la feina dels col·laboradors que, desinteressadament, confien des del principi en el mitjà.

Al final de l'acte s'ha homenatjat els socis més antics d'Òmnium al Vallès Oriental. Foto: Jordi Purtí

L'acte, conduït per la periodista Antònia Castelló, ha comptat amb la intervenció musical dels alumnes de l'escola Josep Maria Ruera de Granollers i amb el recital de Jaume Arnella, que ha fet les delícies del nombrós públic congregat a la sala d'actes de l'Hotel Ciutat, entre els quals l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i diversos batlles i regidors de la comarca.

Raimond Aguiló i Roser Parcerisas, premiats
L'esdeveniment també ha servit per lliurar el 23è Premi de Poesia Estabanell i Pahisa a Raimond Aguiló i Bartolomé per l'obra Bumerang; el 23è Premi de Novel·la Josep Saperas, dotat amb 3.000 euros, ha estat per a Roser Parcerisas i Colomer per l'obra Memòries d'una pissarra; el segon Premi Ramon Casanovas ha anat a parar a l'Associació Cultural del Matarranya (ASCUMA) per "la seva tasca diària a favor de la llengua catalana a la Franja de Ponent".

El XIIè Premi Jaume Camp de Sociolingüística, que compta amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Catalans, se l'ha endut el treball Camins cap a la llengua. Models d'incorporació a l'ús del català de les persones d'origen castellanoparlant, del celoní Enric Saurí, Jordi Solà, Montserrat Treserra i Marta Rovira. Finalment, el XXIIIè Premi de Poesia Juvenil Pedra de l'Encant i el XXIIIè Premi Juvenil de Narrativa han quedat deserts.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, aquest divendres a la nit. Foto: Jordi Purtí

Muriel Casals reclama un estat català
Al final de l'acte, s'ha homenatjat els socis més antics d'Òmnium al Vallès Oriental. L'acte s'ha tancat amb la intervenció de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que ha destacat que l'entitat seguirà treballant per aconseguir un estat propi, perquè només així el país podrà tirar endavant i mantenir els seus trets d'identitat, com ara la seva llengua.

Tots els premiats en la 23a Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental. Foto: Jordi Purtí