setmana de la natura

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny programa dues activitats per restaurar corriols del parc natural

Estan emmarcades dintre la Setmana de la Natura 2021

per Redacció, 24 de maig de 2021 a les 09:39 |
Un dels corriols del Parc Natural del Montseny | CSM
La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny enguany participa a la Setmana de la Natura amb un nou objectiu: la restauració d'alguns corriols de muntanya malmesos per activitats motoritzades no autoritzades, que consideren que perjudiquen seriosament el sòl, provocant zones d'erosió intensa en zones de bosc amb forts pendents. La particularitat d'aquesta intervenció és que es farà en zona protegida del Parc Natural del Montseny, o bé en zones límit del Parc.

Es duran a terme dues activitats paral·leles que començaran, simultàniament, el dia 30 de maig. La primera d'aquestes consistirà en la instal·lació de plaques informatives (facilitades per l'Oficina Tècnica del Parc Natural), on s'explica que el corriol s'està restaurant per tal de recuperar les seves característiques originals i s'indiquen les activitats que no s'hi poden fer en aquest entorn. La segona activitat, a banda d'incloure també la senyalització anteriorment descrita, correspon a la regeneració d'un tram del camí, utilitzant materials, eines i tècniques de regeneració del sòl en un entorn de muntanya amb pendent rigorós. Aquesta segona activitat té pretensió de ser continuada en el temps, repartint-se en diferents fases i dies posteriorment.


La durada d'aquestes activitats es calcula que pot ser d'unes tres hores i el lloc de trobada serà a les 10 del matí al Bar La Nau a Sant Esteve de Palautordera, a la carretera BV-5301, Km 7. Els participants han de dur calçat de muntanya, guants de treball. És necessària la inscripció prèvia.
 

 

Participació