Un educador de la Granja Escola de Santa Maria de Palautordera participa en unes jornades emocionals a Puigcerdà

Pep Esteve diu que és molt important l'autoconeixement de les emocions i controlar-les

Redacció
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:34h
Un grup d'alumnes de l'Escola Alfons I de Puigcerdà
Un grup d'alumnes de l'Escola Alfons I de Puigcerdà | Albert Lijarcio / ACN
"És molt important l'autoconeixement de les emocions i saber gestionar-les d'una manera eficient i eficaç". Així ho ha afirmat Pep Esteve, educador emocional de la Granja Escola de Santa Maria de Palautordera i un dels monitors de les jornades emocionals que s'estan portant a terme a l'Escola Alfons I de Puigcerdà. També ha afegit que cal aprendre a controlar-les i entendre què passa. En aquest sentit, ha detallat que els seus principis de vida es basen en "la felicitat, la pau interior i el benestar personal".

Esteve assegura que molts nens han viscut el confinament tancats a casa amb les seves famílies i que és una situació que els ha provocat "molta angoixa i preocupació". Per aquest motiu, creu que cal que tinguin eines per lluitar contra, l'estrès, la por, la tristesa i la frustració i mirar d'aprendre de cadascuna d'aquestes situacions. L'educador destaca la importància de fer un "buidatge" d'aquells sentiments que fan que l'infant acabi amb la "motxilla plena" i que no sol compartir "pel que diran" o pensaran d'ells.

L'escola Alfons I de Puigcerdà ha organitzat unes jornades emocionals per ajudar als seus més de 300 alumnes a treure i gestionar els sentiments que han viscut en els diferents confinaments. El centre ha optat per fer aquesta activitat com alternativa a les colònies que es duien a terme abans de l'arribada de la crisi sanitària de la covid-19.