necrològica

L'Ajuntament de Breda lamenta la defunció d'Albert Planasdemunt, antic alcalde de la vila

Tenia 91 anys d'edat i va ser batlle entre els anys 1983 i 1991

per Redacció, 18 de maig de 2021 a les 16:13 |
Albert Planasdemunt a la presentació de la CDS de Girona, el setembre de 1982. | Dani Duch. Arxiu de l'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.
Aquest dimarts 18 de maig ha mort Albert Planasdemunt Gubert, alcalde de Breda entre els anys 1983 i 1991, a l'edat de 91 anys. L'Ajuntament ha fet públic un comunicat lamentant la defunció i en nom dels treballadors i treballadores, companys i companyes, i totes les persones amb les que va coincidir durant la seva trajectòria com a alcalde i com a regidor, envia un missatge de suport i escalf a la família i persones properes i estimades.

El tanatori de Breda acollirà la vetlla aquest dimarts de 16 a 20 hores. Demà dimecres tindrà lloc una cerimònia a les 12 del migdia a l'església parroquial.

Estudià per a tècnic mecànic i treballà com a industrial ceramista. A les eleccions municipals de 1979, fou escolli regidor de Breda dins les llistes de Centristes de Catalunya-UCD. Accedí al càrrec de tinent d'alcalde. De 1979 a 1980 fou diputat de la Diputació de Girona i fou elegit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980. Durant el seu mandat fou membre, entre d'altres, de la comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de la Comissió d'Indústria, Energia, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya.

El 1982 fou president de la gestora de Catalunya del Centre Democràtic i Social, però es presentà a les eleccions municipals de 1983 com a candidat independent en la llista Tots per Breda, amb la que fou escollit alcalde. Va revalidar l'alcaldia a les eleccions municipals de 1987, i des de les eleccions de 1991 continuà com a regidor de l'Ajuntament de Breda. A les eleccions municipals de 2011 ja no es va presentar i aparegué en les llistes de Tots per Breda en qualitat de suplent.


 

 

Participació