L'Ajuntament de Breda lamenta la defunció d'Albert Planasdemunt, antic alcalde de la vila

Tenia 91 anys d'edat i va ser batlle entre els anys 1983 i 1991

Albert Planasdemunt a la presentació de la CDS de Girona, el setembre de 1982.
Albert Planasdemunt a la presentació de la CDS de Girona, el setembre de 1982. | Dani Duch. Arxiu de l'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.
Redacció
18 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:25h
Aquest dimarts 18 de maig ha mort Albert Planasdemunt Gubert, alcalde de Breda entre els anys 1983 i 1991, a l'edat de 91 anys. L'Ajuntament ha fet públic un comunicat lamentant la defunció i en nom dels treballadors i treballadores, companys i companyes, i totes les persones amb les que va coincidir durant la seva trajectòria com a alcalde i com a regidor, envia un missatge de suport i escalf a la família i persones properes i estimades.

El tanatori de Breda acollirà la vetlla aquest dimarts de 16 a 20 hores. Demà dimecres tindrà lloc una cerimònia a les 12 del migdia a l'església parroquial.

Estudià per a tècnic mecànic i treballà com a industrial ceramista. A les eleccions municipals de 1979, fou escolli regidor de Breda dins les llistes de Centristes de Catalunya-UCD. Accedí al càrrec de tinent d'alcalde. De 1979 a 1980 fou diputat de la Diputació de Girona i fou elegit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1980. Durant el seu mandat fou membre, entre d'altres, de la comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de la Comissió d'Indústria, Energia, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya.

El 1982 fou president de la gestora de Catalunya del Centre Democràtic i Social, però es presentà a les eleccions municipals de 1983 com a candidat independent en la llista Tots per Breda, amb la que fou escollit alcalde. Va revalidar l'alcaldia a les eleccions municipals de 1987, i des de les eleccions de 1991 continuà com a regidor de l'Ajuntament de Breda. A les eleccions municipals de 2011 ja no es va presentar i aparegué en les llistes de Tots per Breda en qualitat de suplent.