residus

Hostalric gairebé triplica la xifra de recollida selectiva durant el primer mes del porta a porta

Amb el nou sistema de recollida de residus la dada de reciclatge al municipi se situa en el 86%

per Redacció, 18 de maig de 2021 a les 09:20 |
El porta a porta a Hostalric ja dona bons resultats a Hostalric | Consell Comarcal de la Selva
Aquest dimarts 18 de maig s'ha complert un mes just de l'inici del nou model de recollida de residus porta a porta a Hostalric. I complerts els primers 30 dies de vigència els resultats obtinguts corroboren l'aposta decidida que han fet l'Ajuntament d'Hostalric i el Consell Comarcal de la Selva per aquest nou sistema que té com a objectiu principal millorar les xifres de recollida selectiva a la vila.
 

En aquest sentit, durant el primer mes de funcionament gairebé ja s'ha triplicat la xifra de reciclatge a Hostalric. Així, si abans de l'inici del porta a porta la recollida selectiva se situava al municipi en un 32%, ara ja s'eleva fins al 86%; molt per sobre del 60% de recollida selectiva mínima que exigeix la Unió Europa a tots els municipis.
 

Nil Papiol, alcalde d'Hostalric, posa en valor aquests resultats i agraeix a tots els veïns i veïnes la seva col·laboració. "Sense el compromís i la responsabilitat dels hostalriquencs i hostalriquenques seria impossible obtenir aquestes xifres. Som conscients que el canvi de model ha generat durant aquestes primeres setmanes algunes incerteses i lògics mals de cap, ja que es tracta d'una gran novetat que ens afecta a totes i a tots. Però els resultats ens indiquen que el canvi ha merescut la pena i que el porta a porta era imprescindible i una garantia d'èxit".
 

Sergi Regàs, regidor d'Espai Públic, defensa que "des de l'Ajuntament hem posat i seguirem posant al servei de tots els nostres veïns i veïnes els recursos necessaris per a garantir que el porta a porta se segueixi desplegant de forma efectiva i el més còmodament possible. Aquests resultats són esperançadors i un èxit com a poble, i això ens anima a seguir apostant des de l'equip de govern per convertir Hostalric en un referent arreu del nostre territori en matèria de sostenibilitat i preservació i cura del medi ambient".
 
El rebuig i l’orgànica, les fraccions que més noten el canvi de model
 
L'augment exponencial de la recollida selectiva a Hostalric s'ha fet visible especialment durant aquest primer mes de funcionament del porta a porta en les fraccions de rebuig i orgànica. Així, la recollida de rebuig ha descendit del 68,15% al 13,84%; mentre que la recollida d'orgànica ha augmentat del 10,98% al 50,90%.
 
Pel que fa a la resta de fraccions, la recollida d'envasos ha crescut del 7,15% al 16,46%; la recollida de paper, ha augmentat del 7,88% al 11,77%; i la fracció de vidre ha millorat d'un 5,84% a un 7,03%.
 
 
 

 

Participació