Batuda per controlar la població de porcs senglars a Hostalric

Està programada per aquest dijous 13 de maig i ha generat controvèrsia entre detractors i favorables a la caça

Un porc senglar, en una imatge d'arxiu.
Un porc senglar, en una imatge d'arxiu.
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:59h
Aquest dijous 13 de maig, a partir de les 06 h del matí, es durà a terme a la zona de les hortes d'Hostalric una batuda de caça extraordinària. L'objectiu d'aquesta acció -que anirà a càrrec de caçadors amb llicència i estarà supervisada per l'Ajuntament, la Policia Local i el cos d'Agents Rurals- és controlar la població de senglars a la zona i minimitzar i prevenir així els danys que aquesta espècie animal ha provocat en l'agricultura. Durant la batuda no es podrà accedir a la zona ni a peu ni amb cotxe o bicicleta.

La batuda ha generat cvontrovèrsia a les xarxes socials entre persones contràries i a favor de la cacera. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Hostalric ha manifestat que actua amb les competències i capacitats de les quals disposa. "Tal i com s'ha demostrat l'esterilització no ha resolt la problemàtica i els danys que causen les poblacions de senglars als cultius". També ha recordat que s'ha compromès amb la conservació i millora de la biodiversitat, ha reduït considerablement les batudes de caça, sent aquesta la primera que s'autoritza aquest any 2021.

A més a més ha anunciat que s'està treballant conjuntament amb el Departament d'Agricultura per declarar el terme municipal d'Hostalric zona de seguretat on quedarà prohibida la caça de manera permanent. I només s'hi podrà caçar excepcionalment per mantenir controls poblacionals de senglar.