Cribratge massiu poblacional a Sant Hilari Sacalm amb test PCR

Tindrà lloc els dies 13 i 14 de maig i és voluntari, però es recomana que hi vagi tothom que pugui per poder detectar els casos asimptomàtics positius

Epidemiologia faraà un cribratge massiu a Sant Hilari Sacalm els dies 13 i 14 de maig
Epidemiologia faraà un cribratge massiu a Sant Hilari Sacalm els dies 13 i 14 de maig | Roger Navarro
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:42h

Els dies 13 i 14 de maig a Sant Hilari Sacalm es portarà a terme un cribratge poblacional massiu amb la finalitat de detectar l'abast del contagi de la Covid-19 al municipi amb test PCR. La decisió és fruit d'una petició feta per l'Ajuntament al Servei d'Epidemiologia del Departament de Salut després de detectar-se un repunt d'afectats pel virus. A Sant Hilari Sacalm, el risc de rebrot és de 1.694 i l'Rt d'1,09. En l’última setmana s'han confirmat 36 nous casos, amb un percentatge de positivitat de les proves del 7,84%.

El cribratge es farà a la Casa de Cultura el dijous 13 de 9 a 11 i el divendres 14 de maig de 5 a 8 del vespre. Només podran fer-se aquesta prova els majors de 16 anys i menors de 60 anys. No hi pot anar la gent que ha donat positiu en Covid-19 durant els últims tres mesos ni les persones que hagin fet el procés de vacunació complet (dues dosis).

És un cribratge poblacional voluntari, però des del consistori es recomana que hi vagi tothom que pugui per poder detectar els casos asimptomàtics positius. Alhora, s'insisteix en la importància de seguir totes les mesures de prevenció: mantenir distàncies, fer ús de la mascareta, evitar les trobades socials i seguir les quarantenes de forma estricta. I, sobretot, davant qualsevol petit símptoma, comunicar-lo al CAP.