Els veïns de Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor hauran de fer les consultes de pediatria a Llinars del Vallès

Salut ho ha comunicat als dos ajuntaments sense fer cas dels arguments dels alcaldes dels respectius municipis

El CAP de Sant Antoni de Vilamajor es queda sense consultes pediàtriques
El CAP de Sant Antoni de Vilamajor es queda sense consultes pediàtriques | Aj Sant Antoni de Vilamajor
Redacció
07 de maig del 2021
Actualitzat el 11 de maig a les 14:11h
Els usuaris de Sant Antoni de Vilamajor i de Sant Pere de Vilamajor s'hauran de desplaçar a Llinars del Vallès per passar les consultes pediàtriques. Així ho ha comunicat el Departament de Salut als alcaldes dels dos municipis, Raül Valentin i Pamela Isús, respectivament, en el decurs d'una reunió celebrada el passat 5 de maig amb diferents responsables del Departament.

La reunió ha estat fruit d'una carta dirigida a la consellera Alba Vergés i Joan Parellada,
director de sector sanitari Vallès Oriental. Els arguments que els han donat per prendre aquesta decisió són que agrupant els especialistes, es pot oferir un servei de dilluns a divendres de 8  a 20 h.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha emès un comunicat lamentant la desició perquè el Departament no ha valorat l'exposició dels dos alcaldes del

perjudici que provoca, sobretot als veïns més desafavorits, haver-se de desplaçar a Llinars del Vallès, tenint en compte les deficiències en el transport públic dels seus respectius municipis. "En resum, ens canvien el servei de pediatra amb el qual comptàvem, per un servei d'infermeria pediàtrica en horari reduït i encara per definir", remarquen des del consistori vilamajorí.

També es manifesta que aquest sembla ser el model que d'ara endavant pretén instaurar el Departament arreu del territori i que la trobada va acabar sense arribar a cap acord, ja que la reunió es va produir quan la decisió del Departament ja estava presa i, "sense que en cap moment, se'ns hagués demanat el parer com a municipi, la qual cosa lamentem profundament".