Llinars del Vallès reconegut per l'AOC com a ajuntament capdavanter en administració digital

El conseller Puigneró ha destacat que la digitalització ha permès mantenir la prestació de serveis durant la pandèmia per fer que no s’aturés l'Administració i que no s’aturés el país

El conseller Jordi Puigneró ha presidit la VI edició dels Reconeixements Administració Oberta
El conseller Jordi Puigneró ha presidit la VI edició dels Reconeixements Administració Oberta | Generalitat de Catalunya
Redacció
06 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:39h

La VI edició dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que atorga anualment l'AOC ha reconegut com a ens capdavanters en transformació digital els ajuntaments de Llinars del Vallès, Girona i Arenys de Munt. Aquests tres ens han obtingut la puntuació absoluta més alta de l'Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l'AOC. En el cas de Girona, aquest és el tercer any consecutiu que el consistori gironí obté aquest guardó. Dels ajuntaments guardonats cal destacar el de Sant Pere de Vilamajor que ha entrat en el Top10  de la categoria de consistori de municipis de 1001 a 5.000 habitants.

A causa de l'actual situació de pandèmia, l'acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2020 s'ha celebrat seguint el format híbrid. Han assistit a l'acte presencial celebrat a la Casa Golferichs el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de l'AOC, Jordi Puigneró, el president de Localret i vicepresident de l'AOC, Jaume Oliveras, i el director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre. Els ens guardonats hi han participat de forma virtual través de videoconferència.

L'objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l'ús dels serveis d'administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Per conèixer quin és el grau de maduresa en la transformació digital d'un ens públic s'utilitza l'anomenat IMD (índex de maduresa digital) a través d'uns indicadors objectius, les dades d'ús dels serveis AOC i de l'anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha destacat la importància d'aquest guardons "perquè és necessari reconèixer la feina que fan els ajuntaments per digitalitzar-se i poder millorar els serveis que presten a la ciutadania". El conseller ha recordat que la digitalització ha permès mantenir la prestació de serveis durant la pandèmia. 

76 ens locals guardonats

En l'edició d'enguany s'han reconegut 76 ens locals catalans repartits en set categories, d'acord amb el nombre d'habitants dels ens i la seva naturalesa.

El lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2020 s'ha pogut seguir en directe a través del canal de Youtube del Consorci AOC, on es pot recuperar el vídeo sencer de l'acte. La relació completa de les administracions reconegudes es pot consultar al web de l’AOC.