ILP MONTSENY

Es reprèn la campanya de recollida de signatures en suport de la ILP-Montseny

Amb aquesta presentació pública, es reinicia el període de recollida de les 50.000 signatures necessàries

per Redacció, 6 de maig de 2021 a les 10:40 |
Santa Fe del Montseny | Jordi Purtí / arxiu
 La comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular - ILP Montseny ha anunciat que el proper 7 de maig es presentarà a Barcelona, a l'Ateneu Harmonia (Can Fabra) a les set de la tarda. D'aquesta manera, la iniciativa, promoguda per les entitats ecologistes i conservacionistes Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), Lliga per la Defensa del Patrimoni natural (DEPANA), Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife, es presenta oficialment a la ciutat comtal.

Amb aquesta presentació pública, es reinicia el període de recollida de les 50.000 signatures necessàries, per la discussió al Ple del Parlament de Catalunya d’una proposició de llei que va ser presentada oficialment el mes de març de l’any passat. L’eclosió paral·lela de la pandèmia en va paralitzar la campanya en aquell moment.


L’objecte de la proposició de llei és aconseguir un estatus de protecció del Montseny que superi el Pla especial de l’any 1977, que actualment regeix el Parc natural amb unes normes de protecció ambiental totalment insuficients. D’altra banda, pretén dotar el massís d’un rang normatiu superior, en forma de llei, que reculli les reglamentacions aprovades en els darrers quaranta-quatre anys, a nivell estatal, nacional i europeu. Aquest fet permetria superar la situació d’indefensió que posa en perill la pervivència del Parc natural i les formes de vida que van motivar la seva designació com a Reserva de la Biosfera.                                                                   
 

 

Participació