Tot l'equip d'infermeria de l'Hospital de Sant Celoni fa un curs de venopunció ecoguiada

L'objectiu és difondre el coneixement de la utilització de l'ecografia en els accessos vasculars i conèixer els principis bàsics de l'ecografia i el maneig de l'ecògraf vascular

Un grup d'infermeres de l'Hospital de Sant Celoni fent una pràctica del curs
Un grup d'infermeres de l'Hospital de Sant Celoni fent una pràctica del curs | Jordi Purtí
Redacció
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:57h

Fa tres anys, a  l'Hospital de Sant Celoni es va crear l'Equip de Teràpia Intravenosa (ETI),  integrat per un grup d'infermeres que van aprendre la tècnica de venopunció ecoguiada, sota la supervisió del Dr. Antonio Garcés, Cap del Servei d’Anestesiologia de l'Hospital.

Amb aquesta tècnica es minimitzen el nombre de punxades al pacient, es redueixen les flebitis (infeccions per catèter) i s'aconsegueix un millor confort pel portador de la via. El/la professional assoleix una tècnica que garanteix millor seguretat i una millor qualitat en l'atenció donada al/ a la pacient.

Per tal de poder garantir la cobertura les 24 hores del dia, s'ha considerat necessari formar en aquesta tècnica a totes les infermeres de la institució. Per aquest motiu, l'Hospital ha organitzat per aquest col·lectiu un curs d'ecografia guiada, el qual es divideix en una part teòrica i una altra pràctica.

El curs té com objectiu difondre el coneixement de la utilització de l'ecografia en els accessos vasculars i conèixer els principis bàsics de l'ecografia i el maneig de l'ecògraf vascular, per tal de poder avaluar quin accés venós és el més adequat i facilitar la punció.

Aquesta setmana s'està fent la part pràctica, amb simulació en directe de la tècnica ecogràfica, així com de la punció.

 

Les pràctiques de venopunció es fan amb una petxuga d'ànec Foto: HSC

Arxivat a