Estudi de millora del talús de la plaça Mossèn Joaquim del poble de Montseny

Té una longitud aproximada de 40 metres i 10 metres d'alçada, està format per argiles i pissarres molt meteoritzades

Vista del Talús de la plaça Mossès Joaquim
Vista del Talús de la plaça Mossès Joaquim | Diputació Barcelona
Redacció
26 d'abril del 2021
La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi per la fixació i millora del talús que conforma el vessant de la plaça Mossèn Joaquim del nucli de Montseny. El treball, que s'ha lliurat a l’'juntament, s'ha centrat també en la millora del drenatge de les aigües de pluja que hi arriben.

El talús de la plaça Mossèn Joaquim té una longitud aproximada de 40 metres i 10 metres d'alçada, està format per argiles i pissarres molt meteoritzades a la part externa i amb vegetació a la seva superfície. Per tal d'evitar esllavissades i arrossegament dels materials que formen el vessant, el treball proposa actuar de forma global sobre el talús i sobre la recollida de l'aigua que es cola sobre el terreny natural, els dies de pluja.

Les actuacions previstes inclouen la col·locació d’una geomalla en tota la superfície natural, que estabilitzarà el terreny i permetrà la plantació de vegetació, d'una banda, i de l'altra la recollida de l'aigua pluvial mitjançant unes canalitzacions que es connectaran amb el drenatge existent, conduint totes les aigües fins el punt adequat. L'actuació, que té un cost previst de 92.602 euros, millorarà la resiliència del municipi enfront processos naturals com pot ser l’erosió dels materials per l’acció meteorològica.