L'Ajuntament reedita el conte «La Creu» de Stefan Zweig, ambientat a Hostalric

L’obra es presentarà aquest cap de setmana en el marc del programa d’activitats de Sant Jordi

Redacció
21 d'abril del 2021
Actualitzat el 22 d'abril a les 9:18h
El llibre reeditat per l'Ajuntament d'Hostalric i l'autor del conte
El llibre reeditat per l'Ajuntament d'Hostalric i l'autor del conte | NBM
Un dels actes centrals de la celebració de la diada de Sant Jordi a Hostalric tindrà lloc aquest dissabte 24 d'abril al migdia. I és que el claustre de l'Ajuntament acollirà a partir de 2/4 de 12 del migdia la presentació pública del conte "La Creu" escrit per Stefan Zweig (Viena, 1881 – Brasil, 1942), i que ha estat reeditat per l'Ajuntament pel vincle tan estret que manté amb el municipi.

A l'acte hi assistiran l'exconsellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga; i l’autora del postfaci, Lída Carol.  

Nil Papiol, alcalde d'Hostalric, explica que "és un orgull que Stefan Zweig es fixés en la nostra vila per a ambientar un conte a principis del segle XX"; i defensa que "obres com aquesta ajuden a dignificar i a donar a conèixer arreu la història tan significativa d'Hostalric i el seu vincle amb el territori i el país". En aquest sentit, des de l'Ajuntament es vol agrair a totes les persones que han col·laborat en la reedició d'aquest volum.

Per assistir a l'acte, que complirà amb totes les mesures i protocols establerts per a evitar el contagi de la Covid-19, cal reservar plaça prèviament enviant un correu electrònic a l'adreça turisme@hostalric.cat, trucant al telèfon 972 87 41 65 o enviant un missatge de WhatsApp al número 685 88 28 49.

Sinopsi de "La Creu"

El 1810, en una carretera de Catalunya, durant la Guerra del Francès, una columna de soldats francesos cau en una emboscada prop d'Hostalric. Només sobreviu el coronel de la columna que accidentalment queda atrapat al bosc. Per escapar només té l'opció de fer-se passar per espanyol i per això mata un home i es posa la seva roba. En el seu vestit espanyol hi ha un objecte del qual no pot renunciar, la seva creu d'honor.