Un Sant Jordi 2021 amb molta producció local al Baix Montseny

Una diada amb llibres d'il·lustració, novel·la, política, poesia, llibre d'artista i divulgació

Un Sant Jordi 2021 amb parades al carrer
Un Sant Jordi 2021 amb parades al carrer | Jordi Purtí
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:35h
El Sant Jordi d'enguany torna a respirar una mica després que l'any passat va haver de fer-se confinat. La p'andèmia de la Covid-19 encara no està solucionada del tot però la situació és, sens dubte, força mi8llor que no pas fa dotze mesos. Aquest divendres 23 d'abril tornaran les parades de llibres i roses. A Sant Celoni des de les 10 del matí i fins a 2/4 de 9 del vespre, a la plaça de la Vila, la plaça 1 d'octubre i la plaça de la Creu per aconseguir un aforament limitat i el ja conegut de distància, mans netes i mascareta ben posada.

A banda, s'ha promogut activitats com l'Hora del conte, un concert audició de Sardanes, presentació de llibres i ballada de bastons. En qualsevol cas, és un Sant Jordi 2021 de llarg recorregut perquè les activitats, sobretot presentació de llibres amb autors i autores locals com a protagonistes, ja es van començar a fer fa una setmana.

En aquest cas cal destacar el llibre Voces que cuentan el passat 16 d'abril a l'Ateneu de Sant Celoni. Un llibre amb co-autoria de nou escriptores i nou il·lustradores que han creat una novel·la gràfica única i feminista. Una de les co-autores és la celonina Sandra Cardona.

També s'ha presentat el llibre La sombra del Arcoiris la primera novel·la de l'escriptor de Sant Celoni, Guillem Gomis. L'acte va ser el dia 17 d'abril presentat per Enric Saurí.  El mateix Gomis ho explica en aquest vídeo:



No hi falten els llibres de política Història de l'Esquerra Independentista, editat per l'editorial Tigre de Paper. La presentació el 18 d'abril, va comptar comptar amb la presència de Montserrat Vinyets, diputada de la CUP al Parlament i celonina, Carles Vinyas, cordinador del llibre, Albert Botran, coautor i diputat de la CUP al Congrés, i David Carmona, coautor i membre de l'assemblea gestora de La Clau.

Ahir dijous 22 d'abril es va fer la presentació del llibre Matèria Orgànica amb l'autora celonina Laura Martín. L'obra va guanyar l'edició 2020 del Premi Narcís Saguer de poesia de Vallgorguina. La presentació a càrrec del poeta, també de Sant Celoni, Pau Gener, acompanyat pel músic Marc Nürel. A 2/4 de 8 als Jardins de la Rectoria Vella

Avui divendres divendres 23, diada de Sant Jordi, es presentaran dos nous llibres: Pirates terra endins, una novel·la auto editada per Jordi Prat, veí de Mataró. A les 7 de la tarda a la Unió Batllorienca, a la Batllòria



I el llibre d'artista No ens prendran la veu. Un projecte engrescador, fet des de l'activisme i amb mirada de dona. Les pintores Marta Ballvé, Laura Iniesta, Anet Duncan i Núria Rossell, han interpretat plàsticament els textos que els han brindat 24 dones compromeses amb la lluita femenista, el medi ambient, la pobresa i les llibertats.

Demà dissabte dia 24, Martí Boada presentarà el recull de poemes Poesia forestal acompanyat de la historiadora d'art Ona Balló Pedragosa, la cineasta Xisi Sofia Ye Chen, el poeta Marc Montull i la música de Dalmau Boada.

Per més informació sobre les activitats de Sant Jordi

 

Arxivat a