Segon atac feixista als murals de la CUP Palautordera en menys d'una setmana

La formació anticapitalista convoca la ciutadania a refer-los el dia de Sant Jordi i demana a l'equip de govern que prengui mesures

Un dels murals a favor de la independència malmesos a Santa Maria de Palautordera
Un dels murals a favor de la independència malmesos a Santa Maria de Palautordera | CUP Palautordera
Redacció
20 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:20h
La CUP de Palautordera ha denunciat per segona vegada en menys d'una setmana els atacs feixistes contra els murals que hi ha pintats a Santa Maria de Palautordera i que fan referència a l'habitatge digne, la independència i a la celebració del Referèndum de l'1 d'Octubre.

El primer atac va ser la matinada del passat 14 d'abril, coincidint amb el 90è aniversari de la proclamació de la República Catalana, i voluntaris d'aquesta formació política els van refer només dos dies més tard. Poc ha durat però, ja que aquesta nit passada altra vegada han estat l'objectiu dels atacs.

Des de la formació anticapitalista es remarca que el mural que hi ha al passatge 1 d'octubre el va impulsar l'Ajuntament i, per això, "la CUP està pressionant perquè el consistori es personi com a causa", manifesta el regidor Lluís Morales. En aquesta línia s'assegura que es tracta "de plantar cara a aquests feixistes de pa sucat amb oli" i alhora s'està impulsant la reparació amb dues convocatòries el divendres 23 d'abril, dia de Sant Jordi, a les 10 del matí i a les 5 de la tarda davant l'Ajuntamernt.

Al mateix temps la CUP exigeix a l'equip de govern que prengui mesures perquè amb aquests atacs també es malmet "el patrimoni cultural, social i artístic del municipi", explica el regidor cupaire.

Tres encaputxats i una dona rossa

Una veïna de Santa Maria de Palautordera ha estat insultada pels autors de les pintades que han malmès el mural pel fet d'enxampar-los i de reciminar-los mentre cometien l'acció. Segons que s'ha informat es tracta de tres homes encaputxats i una dona rossa i s'assegura que és un grup desplaçat des de la comarca del Maresme.

De fet, s'ha penjat un vídeo en una piulada a twitter amb el missatge, amb faltes d'ortografia,  "Lluvia azida en palautordera".
 
A més d'aquests dos atacs els murals que en el seu dia va pintar la CUP Palautordera han estat objetiu dels feixistes en altres ocasions com la del mes d'abril de l'any 2019, que també es van arrencar pancartes de la seu del partit.