llibres

«No ens prendran la veu», el llibre d'artista fet des de l'activisme i una mirada de dona es presenta a Sant Celoni

Darrere de cada paraula, en un diàleg entre els textos i l'obra plàstica, hi ha el compromís de reflexionar sobre temes que inquieten la societat

per Redacció , 19 d'abril de 2021 a les 12:46 |
No ens prendran la veu, un llibre que convida a la reflexió
El divendres 23 d'abril, diada de Sant Jordi, es presenta a Sant Celoni el llibre d'artista No ens prendran la veu. Un projecte engrescador, fet des de l'activisme i amb mirada de dona.

Les pintores Marta Ballvé, Laura Iniesta, Anet Duncan i Núria Rossell, han interpretat plàsticament els textos que els han brindat 24 dones compromeses amb la lluita femenista, el medi ambient, la pobresa i les llibertats.


Dones compromeses i valentes com Carme Forcadell, Txell Feixas, Magda Oranich, Ada Parellada, Judit Mascó, Sor Lucía Caram, Sònia Moll, Anna Gual, Montse Virgili, Nadia Ghulam, Lídia Herèdia... entre els noms més destacats. 

I dones científiques, sociòlogues, cooperants, actrius, antropòlogues, periodistes, divulgadores… Com la biòloga celonina Carme Rosell i la biotecnòloga Marta Medina; l'escriptora i divulgadora Íngrid Van Gerven, l'actriu Joana Cluselles o la periodista Teresa Pou, establertes a Sant Esteve de Palautordera; la cooperant d'Open Arms, Mar Sabé o la cantautora Laia Llach, que ha posat veu i música en aquest projecte.


Darrere de cada paraula, en un diàleg entre els textos i l'obra plàstica, hi ha el compromís de reflexionar sobre temes que inquieten la societat.

Montse Virgili, Dona; Dèlia Garcia, Empoderament; Txell Feixas, Valentia; Nadia Ghulam, Identitat; Carme Rosell, Terra; Greta Thunberg, Canvi climàtic; Joana Raspall, Igualtat; Sònia Moll, Resistència; Laura Bordera, Maternitat; Ada Parellada Sostenibilitat; Joana Cluselles, Il·lusió; Mar Sabé, Frontera; Carme Forcadell, Llibertat; Muriel Casals, Independència; Lídia Herèdia, Diversitat; Amaranta Herrero, Ecofeminisme; Teresa Pou, Compromís; Ingrid Van Gerven, Migració; Sor Lucía Caram, Solidaritat; Judit Mascó, Educació; Magda Oranich, Justícia; Marta Medina, Visibilitat; Anna Gual, Sororitat; Laia Llach, Mediterrània.

 
"És hora de fer una profunda reflexió, d'aturar-se davant de mots sovint malmesos per la societat, de reaccionar a les injustícies i desigualtats, de donar llibertat per transcendir el gènere. I això és el que fan les quatre artistes plàstiques a No ens prendran la veu. Pinten el que els provoquen les paraules. I les obres van més enllà, agafen una altra dimensió, perquè dialoguen amb els textos de dones compromeses que també volen dir la seva amb plena llibertat”. (UnNouAire)
 
L'edició, amb un tiratge de 998 exemplars, és a càrrec d’UnNouAire, promotora de cultura catalana (www.unnouaire.cat). Acompanyen el projecte quatre litografies (una de cada artista), amb un tiratge de 100 exemplars de cadascuna. A més, l'editorial destina el 10% de la venda dels llibres als projectes de la Fundació Ared, que treballa amb dones en risc d’exclusió. 
 
La presentació tindrà lloc a Sant Celoni, a la Sala Gran de l'Ateneu de Sant Celoni.

Altres notícies de Sant Jordi que et poden interessar 

 

Participació