Àlex Palou comença la temporada d'Indycar amb una victòria històrica

El pilot de Sant Antoni de Vilamajor guanya al Gran Premi d'Alabama amb el seu nou equip Chip Ganassi

El cotxe d'Àlex Palou al circuit d'Alabama
El cotxe d'Àlex Palou al circuit d'Alabama | Chip Ganassi Racing
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:45h
No s'ha hagut d'esperar massa per a veure guanyar al pilot de Sant Antoni de Vilamajor,  Àlex Palou a la Indycar. Aquest cap de setmasna s'ha donat el tret de sortida a la nova temporada amb el Gran Premi d'Alabama i en la seva primera carrera amb Chip Ganassi Racing, un dels millors equips de la categoria, el vilamajorí ha aconseguit una victòria històrica. La primera d'un pilot català i de la Federació Espanyola a la Fórmula Indy, igualant l'aconseguit per Oriol Serviá a Mont-real 2005, en la llavors anomenada Champ Car.

El triomf de Palou ha estat una victòria culminant un gran cap de setmana on sempre ha estat entre els tres més ràpids i completant una carrera molt sòlida tant en estratègia (amb una parada menys que O'Ward i Rossi, que van sortir davant seu) com en velocitat pura (va completar les últimes 30 voltes al capdavant sense cedir pràcticament distàncies a Will Power i Scott Dixon (vigent campió i company de Palou en Ganassi.

Àlex Palou, de 24 anys, va ser descobert per l'expilot de Fòrmula 1 Adrián Campos. Amb el seu equip va córrer la fórmula 3 europea, abans d'anar al Japó i debutar l'any 2020 a la Indycar americana on, amb l'equip Honda ja va aconseguir pujar al podi a la tercera cursa de la competició disputada al circuit de Road America d'Elkhart Lake, a l'estat de Wisconsin, als Estats Units. Aquesta temporada ha fitxat amb Chip Ganassi Racing, després dels mèrits assolits en el seu debut a la categoria.