L'ACA i l'Ajuntament d'Arbúcies arrangen la xarxa de clavegueram de la riera Xica

Els desperfectes ocasionats pel Gloria suposen un cost de 150.000 euros

Riera Xica d'Arbúcies
Riera Xica d'Arbúcies | Aj Arbúcies
Redacció
16 d'abril del 2021
Actualitzat a les 16:50h
El temporal Gloria que va tenir lloc entre el 20 i el 23 de gener del 2020 va provocar danys greus a tot el municipi, tant de caràcter privat com públic, ja fossin camins forestals, carrers del centre del poble, com també els trams de la riera d'Arbúcies i la riera Xica.  
 
Pel que fa a la riera Xica, el Gloria va malmetre la major part del col·lector que transcorren a un costat de la llera d'aquesta riera i que recullen les aigües residuals del nucli urbà. La zona afectada s'estén des de la capella de la Pietat fins al polígon Torres Pujals, que s'ha dividit en 6 trams: capella de la Pietat, carrer la Selva – carrer Guilleries, Taller Aymerich, Molí Sec, Beulas i Indicar.
 
Segons els danys de cada tram, s'ha dut a terme un  tipus d'intervenció o una altra, però majoritàriament els treballs han anat enfocats a la substitució de l'antic col·lector de 40 centímetres de diàmetre per un de nou de 60 de polipropilè i la reconstrucció del talús en el qual se subjectava el tub i que a causa de les intenses pluges va esfondrar-se. També s'ha refet la passera de la bassa d'en Joan dels gossos, que uneix el nucli urbà amb la variant i la urbanització de Pujals.
 
El cost de les obres és de 148.631,17 euros i s'han finançat entre l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament d’'Arbúcies. El regidor d'Obres, Àngel Cabrero, assenyala: "Amb aquestes obres garantim una xarxa de clavegueram per als propers 50 anys que, a més, ens permet connectar el polígon industrial Torres Pujals amb la depuradora".
 
Arxivat a