fotografia

Nidart inaugura per Sant Jordi una exposició sobre la mirada íntima dels presos al voltant de la lectura

«Lectura i Presó» recull les millors fotografies fetes per interns de presons catalanes i es podran veure al Centre d'Art Contemporani de Santa Maria de Palautordera

per Redacció, 15 d'abril de 2021 a les 10:55 |
Una de les fotografies de l'exposició Lectura i Presó que es podà veure a Nidart
El Centre d'Art Contemporani Nidart inaugura en el marc de la Diada de Sant Jordi l'exposició fotogràfica "Lectura i Presó", una mostra intimista dels interns de les presons catalanes al voltant de la lectura. Les imatges que es podran veure són una selecció de les millors fotografies de la vuitena edició del concurs fotogràfic que el Departament de Justícia impulsa des de l'any 2012 a les presons per potenciar l'accés dels interns a la cultura. El projecte, a més, també permet fomentar la lectura entre la població reclusa gràcies a la col·laboració de les biblioteques penitenciàries i es fa un pas més en la reinserció social dels interns.
 

Aquesta, a més, és la primera vegada que les fotografies fetes pels presos l'any 2020 surten dels murs dels centres penitenciaris. L'any passat ja hi va haver una primera exposició del projecte "Lectura i Presó", amb fotografies dels concursos fotogràfics dels anys 2018 i 2019. També és el primer cop que el projecte arriba a un centre d'art.
 

La mostra està formada per 22 fotografies i són un reflex de la mirada particular dels presos sobre el fet de la lectura dins la presó. Hi ha fotografies fetes a les presons de Lledoners, Brians I i II, el Centre penitenciari Joves, Ponent, el Centre Penitenciari Dones Barcelona, Puig de les Basses, Mas Enric i Quatre Camins. L'exposició té com a comissàries Glòria Molina i Susana Gutiérrez.
 

A més de la vintena de fotografies, l'exposició a Nidart inclourà també una instal·lació que dialoga amb el tema central de l'exposició i que està elaborat pels artistes residents del Centre d'Art Contemporani de Santa Maria de Palautordera.
 
La inauguració tindrà lloc el 20 d'abril a les 17 h i coincidint amb la Diada de Sant Jordi es farà també una jornada de portes obertes amb un seguit d'activitats paral·leles el divendres 23 d'abril de 16 h a 20 h. Una de les activitats que es faran a l'entorn de "Lectura i Presó" serà una col·lecta de llibres per donar a les biblioteques del centres penitenciaris de Catalunya. En aquest sentit, des de Nidart es treballa de la mà de les presons per intentar respondre de la manera més precisa a les necessitats bibliogràfiques reals de cada centre penitenciari.

Altres notícies de Sant Jordi que et poden interessar 

 

Participació