Ataquen els murals de la CUP de Santa Maria de Palautordera en el 90è aniversari de la proclamació de la República Catalana

Els missatges dels murals estan relacionats amb la defensa de l'habitatge digne, el referèndum de l'1-O i la independència de Catalunya

Mural del Passeig Vitamènia de Santa Maria de Palautordera malmès aquesta nit
Mural del Passeig Vitamènia de Santa Maria de Palautordera malmès aquesta nit | CUP Palautordera
Redacció
14 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:37h
Santa Maria de Palautordera s'ha llevat aquest matí amb l'atac a diversos murals relacionats amb la lluita per un habitatge digne, el referèndum de l'1-O i favorables a la independència de Catalunya que, en el seu dia, havia pintat la CUP Palautordera i els CDR, situats en diversos punts del municipi com el Passeig Vitamènia o el carreró del l'1 d'octubre.

Des d'aquesta formació política es recorda que aquests atacs arriben un 14 d'abril, el dia que fa 90 anys que el president Francesc Macià proclamà la República Catalana. És per això, que la CUP considera que és una acció premeditada "amb un record explícit i deliberat dels deixebles feixistes que portem combatent d'ençà tot aquest temps".

La CUP remarca que han atacat els seus murals. Han atacat les seves idees. Han atacat el seu projecte d'alliberament nacional i social. Per tot plegat diuen que respondran plegades i avui han convocat una concentració, a les set de la tarda, al carreró 1 d'octubre de Santa Maria de Palautordera, on hi havia un dels murals malmesos. "Seguirem defensant la República Catalana i combatent el feixisme", ha explicat Lluís Morales, regidor de la CUP de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

Aquest no ha estat l'únic atac contra símbols d'identitat nacional d'aquesta nit passada. A Sant Celoni s'ha esquinçat l'estelada de la plaça de la Vila.
 

Mural en defensa de l'habitatge digne que signa el CDR Foto: CUP Palautordera

 

Mural del carreró 1-O també ha patit els atacs feixistes Foto: CUP Palautordera