Quatre pastisseries del Baix Montseny entre les cinquanta millors de Catalunya

Les han reconegut en els premis Fava de Cacau 2021

Redacció
14 d'abril del 2021
Pastisseries del Baix Montseny entre les cinquanta millors de Catalunya
Pastisseries del Baix Montseny entre les cinquanta millors de Catalunya | Adrià Costa
Per segon any consecutiu s'ha celebrat a Sant Vicenç dels Horts l'edició dels premis Fava de Cacau que guardona a les 50 millors pastisseries de Catalunya, que s'emmarca dins la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts. Quatre pastisseries del Baix Montseny han estat considerades entre aquest migcentenar de reconeixements. Es tracta de Pastisseria Maurici Cot (Llinars del Vallès), Pastisseria Rodellas (Sant Celoni), Pastisseria Sant Llehí (Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu) i Pastisseria Vallflorida (Sant Esteve de Palautordera i santa Maria de Palautordera).

Es valora l'activitat professional del sector entre el públic en general i un jurat professional format per professors de pastisseria, periodistes gastronòmics i pastissers amb Marc Balaguer, campió de pastisseria d'Espanya l'any 2015 al capdavant, atorga els diferents guardons.

Les pastisseries també han patit les restriccions decretades per la Covid-19, l'any passat vam viure la Mona en confinament cosa que va fer baixar considerablement les vendes, aquest any com que no es podien barrejar bombolles, molts padrins no van poder compartir-la amb els seus fillols, però malgrat aquesta situació, l'organització ha volgut mantenir l'entrega d'aquests guardons.

L'esperit d'aquests premis és guardonar a les millors pastisseries artesanes de Catalunya. A més del guardó a les 50 millors pastisseries de Catalunya, també s'ha fet entrega de tres distincions especials que reconeixen la tradició, la innovació i el premi al dolç singular. També es destaca la millor pastisseria de cada territori.