Mapa interactiu

MAPA El Baix Montseny manté una desena de grups classe confinats

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 8 de juny.

Fins a 490 dels 5.104 centres educatius acumulen 725 aules tancades a causa de l'aparició d'algun positiu (l'1,01% del total), mantenint-se a nivells similars previs a la Setmana Santa, cosa que provoca que hi hagi ara 18.711 persones del món educatiu confinades. En el pitjor moment de la tercera onada, el 23 de gener, hi va haver 2.701 aules tancades i 65.122 persones confinades. De fet, el dimarts posterior al retorn de les vacances de Nadal, ja hi havia més de 1.800 aules confinades, cosa que evidencia que ara l'ascens que es viu a mesura que es detecten positius és més lent. En total, fins ara s'han detectat 66.667 positius als centres educatius des del setembre.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 17.785 són alumnes (un 1,24% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 58.885 positius. A banda, però, hi ha també 851 docents i personal PAS i PAE confinats, i 75 externs.

Al Baix Montseny hi ha deu grups classe confinats a diversos municipis com Llinars del Vallès, Sant Celoni, Sant Pere de Vilamajor i Santa Maria de Palautordera. En total entre alumnes, personal docent i personal PAS i PAE hi ha 221 persones que fan la quarentena en aquests moments.

Així mateix, hi ha sis centres totalment tancats: la llar d'infants Quitxalla, a Castellolí (Anoia); la llar d'infants Sant Miquel, a Olot (Garrotxa); l'escola Font de l'Anoia, de Sant Martí Sesgueioles (Anoia); l'escola Santa Bàrbara, a Vidrà (Osona); l'escola d'Alins, a Alins (Pallars Sobirà); i l'escolta de Tartareu, a les Avellanes i Santa Linya (Noguera). A banda, un 9,6% dels centres tenen com a mínim una aula confinada, molt per sota del 25,6% del pitjor moment de la tercera onada i del 30,3% del pic de la segona onada.

12,8%centres afectats
655 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 197 municipis diferents.
1.056aules tancades
Més d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i dos centres estan totalment clausurats.
26.156persones confinades
De les quals, 24.898 confinats són alumnes (l'1,73% del total), 1.192 són docents i personal PAS i PAE (0,73%), i 66 és personal extern.
76.534positius detectats
Dels quals, 3.874 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 67.673 positius detectats a alumnes (4,7% del total d'alumnes), 8.197 a docents i personal PAS i PAE (5%), i 664 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmaven que no tenien cap classe tancada o no s'hi havia detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar
 
Participació