Mohamed Lamin Jammeh: «Una societat diversa és més forta i enriquidora»

En el proper ple de l'Ajuntament de Sant Celoni serà regidor del PSC, el primer d'una generació de celonins fills de pares d'origen africà

Mohamed Lamin Jammeh preparat per ser nou regidor del PSC de l'Ajuntament de Sant Celoni
Mohamed Lamin Jammeh preparat per ser nou regidor del PSC de l'Ajuntament de Sant Celoni | PSC Sant Celoni
13 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:47h
En el decurs d'una legislatura és força habitual el canvi de regidors i regidores en els ajuntaments. Els motius poden ser molt diversos, però el cert és que hi ha baixes que donen l'oportunitat a altres companys i companyes a ocupar la vacant. L'Ajuntament de Sant Celoni no n'és cap excepció i en aquests gairebé dos anys de legislatura hi ha hagut canvis en els grups municipals de la CUP, d'ERC i en el proper ple entrarà a formar part del consistori celoní Mohamed LaminJammehSanneh (Sant Celoni, 1990) per completar la baixa de Laura Álvarez del PSC.

Mohamed LaminJammehSanneh, número sis de la candidatura del PSC de Sant Celoni i la Batllòria, s'afilia a la Joventut Socialista de Catalunya als 17 anys, encara que es va presentar a la llista socialista com a independent. Fill de pares gambians va estudiar l'ESO i el batxillerat a l'IES Baix Montseny de Sant Celoni i després es va graduar en Enginyeria Electrònica i Automàtica Industrial a la Universitat de Girona. Professionalment treballa en una empresa de maquinària industrial a Santa Maria de Palautordera. En les darreres eleccions del 14F va ocupar el número 61 de la candidatura de Salvador Illa. En el seu moment va ser campió de Catalunya Absolut d'Atletisme en la modalitat de triple salt l'any 2013 i campió d'Espanya Sub 23 d'Atletisme també de triple salt l'any 2012.

L'entrada de Mohamed LaminJammehSanneh suposa normalitzar la realitat social del municipi. Serà el primer regidor d'una generació de celonins fills de pares d'origen africà.

- Què representa per a vostè poder ser regidor de l'Ajuntament de Sant Celoni?

- És un orgull i una oportunitat de fer coses per a aquest poble des d'un punt de vista humil i jove. Penso que en aquests moments falten moltes coses al nostre municipi. Jo que he estat vinculat en el món de l'esport, penso que Sant Celoni està molt per darrere d'altres municipis. Per tant, des de l'oposició, portaré el meu gra de sorra perquè es puguin fomentar polítiques d'esport potents i amb més vinculació en altres àrees com per exemple la cultura o l'educació.

- Quins són els seus valors polítics i què n'espera?

- Els meus valors polítics són els del respecte a tothom pensi el que pensi i vingui d'on vingui. Podem observar que últimament a l'escenari polític hi ha partits polítics que si no penses com ells no accepten la teva opinió, com si tinguessin la veritat absoluta... i això no existeix, tothom podem tenir bones idees i també errors, però sempre tenint un respecte a l'adversari polític.

[blockquote]"Actualment a l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Celoni li manca innovació i ganes"[blockquote]

- Com valora el Sant Celoni actual? Què hi falta?

- Actualment a l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Celoni li manca innovació i ganes. Podem observar-ho per exemple amb els Bons per a tots els ciutadans, que proposa el PSC perquè consumeixin als establiments de la nostra vila. Si s'hagués aplicat quan ho vam comentar els socialistes, hauríem sigut innovadors al respecte, i l'equip de Govern deia que no es podia fer... doncs bé, podem observar que s'està aplicant a altres indrets i funciona genial. Tanmateix falta més neteja als barris, piscina municipal descoberta, potenciar millor l'esport l'esport al nostre poble, ja que tenim moltes possibilitats i no s'estan explotant. L'esport com a salut, compartir i integrar a les persones i per tant donar un impuls important al sector.

- Què creu que es pot fer des de l'oposició?

- Des de l'oposició, com bé està fent el grup socialista liderat per l'Eduard Vallhonesta, s'estan fent moltes propostes constructives per millorar el dia a dia de Sant Celoni i la Batllòria, i més en un moment com el que estem vivint avui amb la pandèmia. Malauradament, aquest equip de govern no sempre està disposat a escoltar i acceptar les propostes per part de l'oposició.

- Considera que Sant Celoni és un poble integrador?

- Jo crec que sí, sobretot basant-me en la meva experiència pròpia, tenint uns pares que van arribar de Gàmbia a Sant Celoni poc abans de néixer jo, sempre m'he sentit molt còmode vivint aquí.

- Vostè que és esportista segurament ha seguit la polèmica dels suposats insults racistes al jugador del València, MouctarDiakhaby. Què en penses?

- Fets com aquests si es demostren s'han de castigar durament, ja que s'han d'erradicar tant en el món esportiu com a la resta d'àmbits d'aquesta societat. Quan una societat és més diversa és més forta i enriquidora.