La il·lustradora celonina Sandra Cardona co-autora del llibre «Voces que cuentan» el presentarà a l'Ateneu el 16 d'abril

Nou escriptotes, nou il·lustradores han creat una novel·la gràfica única i feminista

Portada del llibre Voces que cuentan
Portada del llibre Voces que cuentan | Biblioteca l'Escorxador
Redacció
09 d'abril del 2021
Actualitzat el 11 d'abril a les 23:52h
El proper diverndres 16 d'abril un nou Tast de Llibres de la Biblioteca l'Escorxador i la llibreria alguer Set a la sala petita de l'Ateneu de Sant Celoni, servirà per presentar el llibre Voces que cuentan, una antologia. Nou escriptotes, nou il·lustradores han creat una novel·la gràfica única i feminista. La presentació anirà a càrrec de David Hernando, l'editor de Planeta Comic i Sandra Cardona, il·lustradora de Sant Celoni i co-autora del llibre. Per assistir a la presentació cal inscripció prèvia.

En aquest volum es reuneixen algunes de les autores més rellevants del panorama sociocultural actual que expliquen unes històries molt íntimes i personals, traslladades a novel·la gràfica per algunes de les millors dibuixants contemporànies.

Després d'una il·lustració de coberta d'Esther Gili on s'evoca l'ensomni i la creativitat, hi ha nou històries curtes que no deixaran a ningú indiferent. Són relats que parlen sobre un pare feminista; sobre el ridícules que es veuen les nostres associacions del masculí i el femení quan aquestes s'inverteixen durant un dia; sobre com l'anorèxia va ser la síndrome de la impostora original; sobre com les dones, fins i tot quan són majoria, se silencien a elles mateixes; sobre una cançó que en la seva solitud parla i reuneix a totes les dones de la història; sobre com el compartir un pastís en un cafè pot ser un lloc de confessions; sobre com la vida de les teves avantpassades t'ha format com ets avui; sobre com un moment compartit entre mare i filla es converteix en la llavor del que serà la teva obra, i sobre usar la valentia i el coratge per a fer allò que tothom et diu que no pots fer només per ser qui ets.

Totes aquestes històries formen Veus que conten en els següents relats:

"Juliol", per Julia Otero (Julia a l'Onda) i Ada Deu (Hits With Tits)
"24 hores", per Lola García (La Vanguardia) i Agustina Guerrer (La Volàtil)
"La bestiola", per Diana López Varela (No és país per a conys) i Akira Pantsu (Planeta Manga)
"Auctoritas", per Estefanía Molina (La Sisena Nit, Roent) i Ana Oncina (Els f*cking 30)
"Soledad", per Eva Amaral (Salt al Color) i María Hesse (Frida Kahlo, Bowie, El plaer)
"Més dona", per Leticia Dolera (Mossegar la poma) i Raquel Riba Rossy (Lola Vendetta)
"Passos de tortuga", de Sandra Sabatés (L'intermedi) i Sandra Cardona (Bouillon)
"Per una faldilla de plàtans", d'Almudena Grandes (Els petons en el pa) i Sara Herranz (La persona incorrecta)
"Mzungu", de Patricia Campos (Terra, mar i aire) i Sara Soler (En la foscor)
Arxivat a