El BBVA retira l'acusació contra la PAHC Baix Montseny i s'anul·la el judici

S'havia de celebrar els dijous 1 d'abril i 13 de maig als Jutjats de Granollers per la denuncia contra dues accions de protesta a l'interior de l'entitat bancària

Cartells de protesta de la PAHC penjats als vidres del BBVA
Cartells de protesta de la PAHC penjats als vidres del BBVA | Jordi Purtí / arxiu
30 de març del 2021
Actualitzat a les 12:46h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC Baix Montseny) no haurà d'anar a judici per les accions portades a terme a l'oficina del BBVA de Sant Celoni el 16 de gener de 2019 i 28 d'octubre de 2019. El judici que s'havia de celebrar aquest proper dijous 1 d'abril i el pròxim 13 de maig als Jutjats de Granollers s'ha suspès perquè l'entitat bancària ha retirat l'acusació i el cas s'ha arxivat, sgons ha explicat la PAHC.

El BBVA demanava d'1 a 3 mesos de presó per les accions que els i les activistes de la PAHC Baix Montseny van prtar a terme amb la finalitat d'aturar més d'una vintena de desnonaments a diversos municipis de la comarca natural com Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Llinars del Vallès i Riells i Viabrea.

Tal com la PAHC Baix Montseny ja va dir en el seu moment, les dues accions de protesta volien fer visible la situació contrària a "la mercantilització delos nostres drets". Per això, el grup d'activistes van mantenir-se dins l'oficina per a fer pressió a l'entitat bancària i així aconseguir les demandes que portaven, entre les quals exigir al banc que complís amb la seva obligació, com a gran tenidor, d'oferir lloguers socials.

En reiterades ocasions també han manifestat que "mai cedirem davant les seves eines de repressió creixent", on consideren que s'emmarquen les acusacions cap als moviments socials de protesta, incloent-hi el moviment per l'habitatge, motiu pel qual es mostren solidaris amb totes les persones i col·lectius que estan passant per situacions similars.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme Baix Montseny havia demanat al BBVA que retirés l'acusació ja que advertien que, malgrat les amenaces, no els farien callar i sí que els donaven "més força per seguir lluitant". Ara, celebren que l'entitat bancària hagi retirat l'acusació, arxivat el cas i anul·lat el judici.

En paral·lel la PAHC Baix Montseny ha desconvocat la concentració de suport prevista per al dijous 1 d'abril davant els Jutjats de Granollers.