PIMEC

Josep Ginesta, de Sant Antoni de Vilamajor, nou secretari general de Pimec

Antoni Cañete impulsa una "reestructuració interna" de la patronal en línia amb el "nou model de governança"

per NacióDigital, 25 de març de 2021 a les 12:41 |
Josep Ginesta, aquest dimarts. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El comitè executiu de Pimec ha nomenat a Josep Ginesta com a nou secretari general de la patronal. En declaracions a l'ACN, el president de la confederació, Antoni Cañete, ha explicat que la designació es fa en el marc d'una "reestructuració interna" en línia amb el "nou model de governança" per poder tractar els temes proposats en la seva candidatura durant les eleccions a la confederació.

El president de la patronal ha defensat la figura de Ginesta per ser una persona amb una "alta trajectòria en l'àmbit laboral, representatiu i institucional", i per tant, "compta amb tot el coneixement i la capacitat per poder portar a terme la part que reforcem per dedicar al diàleg social i la representativitat". Ginesta havia estat secretari de Treball, Afers Socials i Famílies del darrer govern de la Generalitat i fins ara, director de l'Àrea de Treball de Pimec, càrrec que substitueix a Cañete, escollit president de Pimec a finals de febrer.


Per altra banda, la patronal ha creat també la figura de director general, que ocuparà el fins ara director executiu de la patronal, David Giménez, i ha nomenat l'exdirector de Relacions Institucionals de Pimec, Jacint Soler, com a cap de gabinet i relacions exteriors. La confederació ha incorporat set figures noves per temes relacionats amb la logística i les infraestructures, la compra pública i serveis, la transformació del comerç o l'àmbit sociosanitari, entre altres.En aquesta línia, Cañete ha declarat que la confederació ha incorporat una nova estructura que donarà "sentit" per poder governar la "part operativa". Així, els recentment nomenats Josep Ginesta, David Giménez i Jacint Soler formaran part de l'estructura interna de la patronal i portaran a terme la gestió del "dia a dia".

 

Participació