Els empleats de Correus de Santa Maria de Palautordera es manifesten per exigir un espai més gran

Denuncien situació d'estrés, risc d'accident i molèsties al veïnat

Treballadores i treballadors de Correus de Santa Maria de Palautordera expressen les seves reivindicacions
Treballadores i treballadors de Correus de Santa Maria de Palautordera expressen les seves reivindicacions | NBM
24 de març del 2021
Actualitzat a les 12:43h
Els treballadors i treballadores de Correus de la Unitat de Santa Maria de Palautordera s'han manifestat aquest matí a la plaça de nla vila del municipi per fer conèixer la denúncia que han presentat a Inspecció de Treball a través del sindicat CGT, el passat 11 de març de 2021. En la denúncia es fa constar la situació de les condicions de treball que han de suportar i que ja han denunciat en altres ocasions.

En aquest sentit exposen diverses afectacions com l'estrés i angoixa al veure's obligades a treballar en un espai molt reduït.; Situació de risc d'accident al lloc de treball al no disposar d'un espai òptim per treballar.; i Molèsties al veïnat al trobar-se en una mala localització on no disposen d'espai al carrer per realitzar la càrrega i descàrrega del camió, ni dels vehicles de la unitat.

Malgrat el temps transcorregut de les reivindicacions que fan a dia d'avui segueixen en la mateixa situació, "amb el greuge afegit de la cronificació de la no-cobertura de personal absent per baixa o vacances, que actualment es tradueix en la desocupació del vint per cent de plantilla. Tal fet afegeix més estrés, i empitjora notablement el servei al municipi.", asseguren els treballadors i treballadores.

Local en desús

Des de la Unitat de Correus de Santa Maria de Palautordera recorden tanmateix que l'empresa disposa d'un local en desús al mateix municipi, amb unes característiques més adequades a la tasca i més beneficioses pel servei i la població, ja que es tracta d'un local més ampli, es troba en una millor localització per poder realitzar les tasques de càrrega i descàrrega tant del camió com dels vehicles de la unitat i ara per ara el nou local en desús genera problemes d'insalubritat i deteriorament a l'edifici on es troba.

Per això, les treballadores i treballadors no entenen que l'empresa no faci l'esforç definitiu per reformar el nou local i reconduir la situació, "demanem el trasllat inmediat al nou local, una demanda que fem amb el suport de les seccions sindicals de CGT, CCOO i UGT de correus".

En la jornada de protesta d'avui també han fet registre d'entrada de la denuncia a l'Ajuntament per fer conèixer les seves reivindicacions.