Mapa interactiu

MAPA L'impacte del coronavirus a les escoles del Baix Montseny, afecta 14 grups i 293 persones

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 8 de juny.

Fins a 464 dels 5.104 centres educatius acumulen 682 aules tancades a causa de l'aparició d'algun positiu (el 0,95% del total), situant-se en el nivell més baix des del Nadal, cosa que provoca que hi hagi ara 16.374 persones del món educatiu confinades. En el pitjor moment de la tercera onada, el 23 de gener, hi va haver 2.701 aules tancades i 65.122 persones confinades, força per sota del pic de la segona onada, e

Pel que fa al Baix Montseny hores d'ara hi ha catorze grups confinats de centres educatius de Gualba (1), Llinars del Vallès (3), Sant Celoni (4), Sant Pere de Vilamajor (5) i Santa Maria de Palautordera (1). En total hi ha 293 persones confinades.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 15.500 són alumnes (un 1,08% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 52.222 positius. A banda, però, hi ha també 816 docents i personal PAS i PAE confinats, i 58 externs. Així mateix, hi ha quatre centres totalment tancats: Plançó, a Lleida; Francesc Xavier, a la Seu d'Urgell (Alt Urgell); l'escola Pere Sarret, a Monellà i Martinet (Cerdanya); i la llar d'infants Sant Pau, a Anglesola (Urgell). A banda, un 9,1% dels centres tenen com a mínim una aula confinada, molt per sota del 25,6% del pitjor moment de la tercera onada i del 30,3% del pic de la segona onada.

12,8%centres afectats
655 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 197 municipis diferents.
1.056aules tancades
Més d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i dos centres estan totalment clausurats.
26.156persones confinades
De les quals, 24.898 confinats són alumnes (l'1,73% del total), 1.192 són docents i personal PAS i PAE (0,73%), i 66 és personal extern.
76.534positius detectats
Dels quals, 3.874 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 67.673 positius detectats a alumnes (4,7% del total d'alumnes), 8.197 a docents i personal PAS i PAE (5%), i 664 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar
 
Participació