Es presenta Debat Constituent de l'Entesa de Palautordera

Lluís Llach, un dels seus impulsors s'espera que faci acte de presència aquest vespre al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera

Lluís Llach, en un acte de Debat Constituent
Lluís Llach, en un acte de Debat Constituent | ACN
Redacció
12 de març del 2021
Actualitzat a les 10:37h
El debat constituent es reactiva i actualitza el calendari de treball per elaborar un document de bases de la Constitució catalana en un període d'un any. I amb aquesta lògica aquest divendres 12 de març es presentarà a Sant Esteve de Palautordera, al Teatre Pare Casals a les 19h. A l'acte s'espera la presència de Lluís Llach, un dels principals impulsors, Teresa Sabé i el coordinador tècnic Albert Coll.

L'objectiu concret no és elaborar una Constitució catalana completa, sinó un document de principis constitucionals que serveixi de base per a l'elaboració d'aquesta futura Constitució, el qual seria entregat al Parlament al final del debat. Aquest es dividirà en tres fases, la primera més interna, per donar l'impuls inicial, reforçant la coordinadora d'Enteses que han de convocar debats participatius i la seva permanent, activant les comissions de treball, elaborant els materials (a finals de novembre hi haurà un nou web) i el qüestionari, obtenint reconeixement social i polític (primer, de les entitats), i aconseguint recursos humans i econòmics.

La segona fase, entre el gener i el juny d'aquest any, ha de permetre involucrar la ciutadania en el debat constituent, a través dels debats constituent, i definir les metodologies i funcionament del fòrum cívic i social. Aquest fòrum, de fet, protagonitzarà la tercera fase, entre el juliol i l'octubre del 2021, sintetitzant els resultats dels debats ciutadans en funció a les respostes als qüestionaris, redactant el document de bases constitucionals, presentant públicament els resultats i lliurant el document al Parlament.