El Circ Cric i Sant Esteve de Palautordera, punt d'inici del nou festival itinerant Universos Ambulants

La proposta, de l'Associació d’Espais de Circ de Creació, s'instal·larà cada any a un territori de l'estat espanyol

Espectacle Allegro Vivace de Tortell & Cia
Espectacle Allegro Vivace de Tortell & Cia | AECC per ACN
Redacció
11 de març del 2021
Actualitzat a les 15:50h
L’Associació d’Espais de Circ de Creació (AECC) impulsa el nou festival Universos Ambulants, que se celebrarà del 25 al 28 de març a Sant Esteve de Palautordera i al Circ Cric. La iniciativa vol promoure un punt comú entre els creadors de circ i el seu públic, alhora que "reivindica la seguretat i essencialitat de la cultura". Universos Ambulants oferirà la primera trobada de carpes i espais escènics, que es desplegaran a diverses places i espais de Sant Esteve amb la intenció de convertir el poble "en un espectacle viu de tres dies".

Tot i celebrar-se enguany a la falda del Montseny, l'AECC preveu dur cada any l'Universos Ambulants a un territori diferent de l'estat espanyol. Per a la primera edició s'han programat els espectacles 'Allegro Vivace' de Tortell Poltrona & Cia, 'RockCirk' de Rolabola (Andalusia), 'Calor' de Jean Philippe Kikolas (Castella i Lleó), 'Circ a la Fresca' de Circ Bover (Illes Baleraes), 'Punch' de Fer Catastrofer (Argentina), 'Ambicions' de Marta Sitjà, 'Hnos Saquetti' d’ Asaco Producciones (Extremadura), i 'Naguis & Bobas' de Circ Los (Brasil / Catalunya).

La programació s'ampliarà amb dos Cabarets, la tarda de divendres 26 i dissabte 27, dirigits per Brunette Bros. i en el qual participaran artistes com els del Col·lectiu Nilak, Cia Barré (Euskadi), Ricky el Professor de tennis (Astúries), Mama Calypso, i La Churry, entre d'altres. Al mateix temps, tres concerts amenitzaran la trobada d'aquestes companyies.

A causa de la situació epidemiològica, es reduiran els aforaments de les carpes, motiu pel qual l'organització ha previst diversos passis de cada espectacle. Per assistir a les funcions serà necessari la compra prèvia d'entrades, així com l'ús de mascareta.