Arbúcies reclama investigar a fons la mort d'una dona que ha patit «maltractaments, violència i humiliació» durant anys

La víctima va precipitar-se al buit i el consistori critica que s'hagi tipificat com accident i no "violència masclista"

Redacció
11 de març del 2021
Actualitzat a les 14:36h
Arbúcies vol que es torni a investigar la mort d'una dona el 8M
Arbúcies vol que es torni a investigar la mort d'una dona el 8M | Aj Arbúcies
L'Ajuntament d'Arbúcies reclama investigar a fons la mort d'una dona, que ha patit "maltractaments, violència i humiliació" durant anys. La víctima, de 44 anys, va morir dilluns a la tarda 8 de març en precipitar-se al buit. El consistori en bloc ha emès un dur comunicat criticant que la mort s'hagi tipificat com a accident i no com a "violència masclista".

"Aquesta situació és injusta i intolerable; l'actual tractament legal invisibilitza les víctimes i exculpa els agressors", diu el text que signen conjuntament tots els grups (Entesa per Arbúcies, ERC i CUP). L'Ajuntament reclama una segona investigació que tingui en compte "els antecedents d'agressions i maltractaments reiterats" que patia la dona, i una "actuació exemplar" de la justícia.

Els tres partits que conformen el plenari d'Arbúcies també exigeixen els canvis legals
oportuns per reconèixer la consideració de víctimes de violència de gènere en els casos com els de S.P.  També reiteren la posició de tolerància zero amb la violència masclista des del Consistori. "Continuem treballant plegats per erradicar aquestes conductes en la nostra societat", expressen les formacions polítiques signants del comunicat.

 
Arxivat a