La biblioteca de Sant Hilari Sacalm ja té el nom de Soledat Ridaura

La ciutadania ha escollit el seu nom entre tres candidates

Soledat Ridaura ja dona nom a la biblioteca de Sant Hilari Sacalm
Soledat Ridaura ja dona nom a la biblioteca de Sant Hilari Sacalm | Aj Sant Hilari Sacalm
Redacció
08 de març del 2021
Actualitzat a les 10:57h
Ja és oficial que la Biblioteca Municipal de Sant Hilari Sacalm portarà el nom de Soledat Ridaura. El 8 de març de l'any passat, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, es va posar en marxa un procés participatiu on els hilariencs i hilarienques podien escollir quin seria el nom de dona de la biblioteca: Soledat Ridaura, Teresa de Saleta o Maria de Solterra. Ridaura ha estat l'opció més votada.  

Soledat Ridaura va ser una hilarienca emprenedora que es va implicar activament en la vida del poble. Als 23 anys, va publicar a la revista "Lliroia" el poema "Amor de mare" i, més tard, en espera d'inaugurar les noves escoles públiques, va muntar una petita escola a casa seva. Durant uns anys va viure a l'exili i quan va tornar va ser una de les impulsores del Casal d'Avis de Can Blat.

Des dels últims anys l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha volgut visibilitzar el nom de les dones i alguns exemples en són el llibre Sant Hilari en veu de dones o el Pla d'Igualtat que està a punt d'aprovar-se al Ple. L'alcalde Joan Ramon Veciana ha remarcat durant l'acte de bateig de la biblioteca que "malgrat totes aquestes iniciatives, és molt important que tots i cadascun de nosaltres entenguem la necessitat de lluitar per la igualtat efectiva, ja que encara hi ha molts àmbits de la societat en què aquesta igualtat no hi és".

En aquest sentit, Veciana ha destacat el compromís dels tres partits de govern: "Estem molt contents d'inaugurar una biblioteca amb nom de dona. Vam recollir una iniciativa d'Esquerra Republicana per posar noms de dones a carrers i places del poble. A partir d'aquí es va crear una comissió entre els tres partits i això és molt important remarcar-ho perquè l'estat de salut de la lluita de gènere és que tots i totes i estiguem d’acord."

Els tres partits de govern van coincidir que seria bo que algun equipament portés nom de dona i ho van tirar endavant donant veu a la gent del poble.

En aquest vídeo s'aprofundeix sobre la vida de Soledat Ridaura: