La PAH alerta de «xifres aterridores» pel que fa als desnonaments al Vallès Oriental el 2020

Diuen que s'han reduït a la meitat, però que recorden que de març a juny els jutjats van estar tancats i tots els procediments oberts van quedar suspesos

Un desnonament a Granollers
Un desnonament a Granollers | CUP Granollers
Redacció
05 de març del 2021
La PAH de Mollet i el Baix Vallès ha alertat de les "xifres aterridores" pel que fa als desnonaments viscuts al Vallès Oriental el 2020. En un comunicat, la plataforma es fa ressò de l'informe trimestral del Consell General del Poder Judicial. Un document en què es precisa que, només amb les dades publicades de Mollet i Granollers, l'any passat es van produr 256 desnonaments a la comarca: "Tot i la pandèmia, les mesures decretades pel govern de l'Estat i la Generalitat i els mesos sense activitat judicial, les dades són desoladores", alerten.

Els 256 desnonaments es divideixen en 55 execucions hipotecàries (12 a Mollet i 43 a Granollers), 187 derivats de la LAU (55 a Mollet i 134 a Granollers) i 14 amb l'etiqueta d'altres, com ara ocupacions, i de les quals n'hi ha hagut 8 a Granollers i 6 a Mollet.

Per tot plegat, la PAH fa un mal balanç: "Si és ben cert que, comparant amb el 2019, els desnonaments s'han reduït a més de la meitat, les dades són enganyoses. Cal tenir en compte que en el període de març a juny, pel confinament, els jutjats van estar tancats i no va haver-hi desnonaments ja que tots els procediments oberts van quedar suspesos".

També avisen que la situació de les famílies és cada cop pitjor: "En plena pandèmia, en un estat social amb unes taxes d'atur a nivells històrics, les oficines de treball col·lapsades retardant fins a tres mesos el pagament de l'atur un cop et quedes sense feina i encara amb ERTO pendents de cobrament, la situació de les famílies és cada cop pitjor".