Cardedeu rebutja la ubicació d'una planta fotovoltaica que també afectaria a Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor

S'hauria d'instal·lar entre el Pla de Can Morató (camp d'aviació), el Pla Marcell, i el Viver

Terrenys on s'hauria d'ubicar la planta fotovoltaica a Cardedeu
Terrenys on s'hauria d'ubicar la planta fotovoltaica a Cardedeu | Aj Cardedeu
Redacció
05 de març del 2021
Actualitzat a les 10:23h
La Generalitat ha fet una consulta prèvia sobre la viabilitat de la ubicació d'una planta de més de 200.000 m2 i de 10 MWp entre el Pla de Can Morató (camp d'aviació), el Pla Marcell, i el Viver. El consistori en rebutja l'emplaçament i el projecte per l'alt impacte mediambiental.

L'Ajuntament de Cardedeu ha informat desfavorablement a la consulta feta pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat sobre la viabilitat d'emplaçament d'un parc solar fotovoltaic de 10 MWp al terme municipal de Cardedeu. En concret, l'emplaçament engloba més de 200.000 m2 de parcel·les entre el Pla de Can Morató (entre el barri de Bellavista i la urbanització d’Alfou), el Pla Marcell, i el Viver, i per tant, afecta també els municipis de Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor.

En un informe extens i motivat, lAjuntament de Cardedeu considera inapropiada la instal·lació de la planta solar perquè no preserva els valors paisatgístics, arqueològics, històrics i culturals. Una instal·lació d'aquesta magnitud alteraria la connexió natural i ecològica de la zona, a més de les més que probables afectacions que suposarien pel jaciment arqueològic del Pla de les Parets (també anomenat Pla de Rifanyes i Pla de Palou), d’època romana, datat entre mitjan del segle I i durant tot el segle II dC, ja que les restes es troben molt superficials.