L'Ajuntament de Sant Celoni aprova per al 2021 un pressupost de 33,4 milions d'euros

L'han votat a favor JxCat, ERC i CUP i s'ha abstingut el PSC

Un moment de la se4ssió telemàtica d'aprovació del pressupost municipal per a l'any 2021
Un moment de la se4ssió telemàtica d'aprovació del pressupost municipal per a l'any 2021 | Youtube Aj Sant Celoni
Redacció
01 de març del 2021
Actualitzat a les 16:16h
L'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat inicialment el pressupost 2021 per un valor de 23.408.082,90 euros, dels quals 4,5 milions corresponen a inversions. La proposta econòmica de l'equip de govern (JxCat i ERC) ha comptat amb el suport del grup municipal de la CUP i l'abstenció del PSC a la sessió plenària telemàtica celebrada el dijous 25 de febrer.

El pressupost 2021 respon a dos grans objectius: donar resposta a la pandèmia amb diversitat d'accions seguint la priorització marcada per la Taula Covid i tirar endavant els projectes per complir amb el Pla de mandat 2019-2023.

Segons va exposar l'alcalde Raül Garcia (JxCat), en el marc de les polítiques de suport als sectors més afectats per la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia hi ha la posada en marxa de l'Oficina d'Atenció Econòmica i Empresarial, el Club de feina jove i el Consell de Formació Professional del Baix Montseny, al costat d'altres accions que consoliden iniciatives que s'han anat implementant durant els darrers mesos, com la contractació de persones en risc d'exclusió social, programes adreçats a cobrir els drets fonamentals dels col·lectius i les famílies més desfavorides o a dinamitzar la petita empresa i el comerç local.

Per la seva banda, Magalí Miracle (ERC), regidora de Promoció Econòmica i Afers Socials, va remarcar que la taula Covid-19 està formada per tots els grups municipals i està basada en el treball conjunt i lligada al pressupost aprovat. Algunes dades del 2020 són la gestió de 360.000 euros en beques menjador, 200.000 euros en ajuts socials d'urgència i 100.000 euros en atenció a la gent gran. "En aquest 2021, a mesura que anem tinguent romanent tenim intenció de seguir en aq2uesta línia".

PSC abstenció

Eduard Vallhonesta (PSC) va dir que en unes condicions normals el seu vot seria contrari a l'aprovació del pressupost però donada la situació de crisi provocada per la Covid-19  "el pressupost ha de servir per encarar la crisi social i econòmica i des del grup municipal socialista tenim voluntat de negociar i pactar i la creació de la Taula Covid-19 és un canal per canalitzar els reptes. El pressupost del 2021 ha de servir per salvar famílies i empreses+".

Des d'aquest grup municipal van presentar vuit punts per encabir-los en el pressupost. Vallhonesta assegura que l'equip de govern està d'acord amb algunes coses, però no amb totes. El seu vot va ser abstenció.

CUP a favor

Gerard Catot (CUP) va argumentar que en termes generals "no podem dir que sigui del nosatre agrat. No els llegim com un canvi dràsti". La CUP hagués preferit que els diners destinats a la instal·lació de càmeres d'accés al municipi, les càmeres de control d'abocamens de residus i les obres a l'edifici de la plaça Josep Alfaras on -de manera provisional- s'hi encabirà la policia local s'haguessin destinat al rescat social. De tota manera, des d'aquesta formació política  han detectat "permeabilitat a modificar el rumb del municipi per part de l'equip de govern".

Els anticapitalistes han optat per la via del convenciment abans de la cia de la confrontació i en aquest sentit veuen bé el pressupost imaginatiu i flexible d'Afers Socials, tot i que l'haguessin preferit més elevat. També veuen bé que el govern municipal estigui oberrt a la possible creació d'una empresa mercantil municipal. Per aquests i altres condicionants el seu vot va ser a favor.

Projectes 2021

En el desenvolupament del Pla de mandat, per aquest any 2021 destaquen els següents projectes enmarcats en els dos eixos estratègics:

Reconnectem amb l'entorn: Inici de la licitació del POUM; estudi d'implantació i comunicació de la recollida porta a porta; actuacions de millora de l'espai públic, d'accessibilitat, voreres i ferm i la reurbanització de la plaça de la Vila; millores en l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i equipaments; desenvolupament del projecte Sant Celoni Bosc.

Referents en equipaments i serveis: Redacció del projecte d'urbanització de la piscina descoberta a Can Sans; redacció del projecte del nou Casal de la gent gran; obres de millora de les Pistes d'Atletisme; construcció de la nova nau per colles i ús per a entitats; desenvolupament del Pla d'Acció cultural i noves accions vinculades al cens d'artistes; desenvolupament del projecte Educació 360.

Arxivat a