Mossos d'Esquadra i Ajuntament de Vallgorguina prenen mesures per evitar festes il·legals al polígon El Molinot

En aquesta zona algun cap de setmana s'han arribat a reunir més de 300 persones

Un moment de la reunió dels Mossos d'esquadra amb els polítics locals de Vallgorguina
Un moment de la reunió dels Mossos d'esquadra amb els polítics locals de Vallgorguina | Aj Vallgorguina
Redacció
26 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:54h

Temes relacionats amb les ocupacions il·legals, els robatoris en habitatges, plantacions de droga o el tancament del Polígon Industrial El Molinot per evitar la celebració de festes no permeses, han estat algunes de les qüestions destacades que s'han posat sobre la taula en la darrera reunió que han mantingut l'alcalde de Vallgorguina Joan Mora i els regidors Josep Terribas i Xavier Blanquer amb el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Celoni, Joan Camacho i el sotscap, Joaquim León.

En aquest sentit, s'ha informat que els Mossos d'Esquadra han arribat a un acord amb la Fiscalia de Granollers -només per al Vallès Oriental- per poder desallotjar ocupes i entregar la denúncia en només vint-i-quatre hores, com ja s'ha fet en alguns punts de la comarca. També s'ha posat en valor que els robatoris en habitatges s'ha reduït un 31% en realació a les últimes dades, de la mateixa manera que a nivell de Baix Montseny hi ha hagut un descens de la violència local.

Pel que fa a plantacions de droga, en els darrers mesos se n'han desmentallat dues a les urbanitzacions de La Baronia del Montseny i Can Puigdemir i, en aquesta línia d'arribar a acords, els Mossos d'Esquadra tenen la col·laboració de les companyies elèctriques per poder tallar el corrent, des de terra o des de l'aire, si es detecta un alt consum que podria estar relacionat amb temes de droga, ja que d'aquesta manera s'evita que es pugui tornar a connectar el comptador.

Tancament del polígon

És un dels temes importants tractats en la reunió celebrada a l'Ajuntament. En el Polígon Industrial El Molinot s'han arribat a reunir prop de 300 persones algun cap de setmana celebrant festes il·legals i, per això, tant el consistori com els Mossos col·laboren conjuntament per evitar-ho. L'Ajuntament va ordenar la col·locació de diversos blocs de formigó tipus new jersei per evitar l'entrada. Així, l'accés per la banda de l'Eurast està tancat totalment, mentre que l'entrada principal al polígon només té un carril obert durant la setmana, però és totalment barrada el cap de setmana. Segons els Mossos d'Esquadra ha donat resultat perquè ha tornat la tranquil·litat a la zona.

Altres qüestions tractades han estat els permisos del circuit, el bon funcionament de les càmeres lectores de matrícules col·locades a les entrades de les urbanitzacions, la problemàtica del jovent amb actes vandàlics contra mobiliari urbà o vehicles aparcats i del pas de la Volta.

La reunió s'ha emmarcat en les trobades trimestrals que l'Ajuntament de Vallgorguina i el Mossos d'Esquadra mantenen per posar en valor aquestes qüestions que afecten a la seguretat i el benestar dels veïns i les veïnes del municipi.

Arxivat a