El Baix Montseny gironí representat en el nou Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient

Ara està adscrit al Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona

Mapa dels municipis CILMA
Mapa dels municipis CILMA | Diputació Girona
Redacció
18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:26h
El nou Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques gironines (CILMA) ja està formalment constituït. A partir d'ara, serà un òrgan consultiu i assessor sense personalitat jurídica adscrit al Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona, que n'assumirà les tasques i vetllarà pels seus objectius.
 
D'aquesta manera, s'obre una nova etapa en el CILMA, dissolt com a organisme autònom de la corporació el passat 31 de desembre del 2019. La Diputació de Girona va prendre aquesta decisió, en un acord unànime del Ple, per ajustar-se a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local (LRSAL), que exigia racionalitzar recursos i reduir al màxim els consorcis i organismes autònoms. En tot cas, ja llavors tenia previst incorporar-lo a la seva estructura atesa l'estreta vinculació i l'alt grau de col·laboració que hi ha mantingut sempre.
 
El CILMA es va constituir el 1999 com una associació integrada per un gran nombre d’ajuntaments -entre els quals els d'Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu  i Sant Hilari- consells comarcals i la mateixa Diputació. El seu objectiu principal era exercir d’instrument de cooperació i d’intercanvi per al desenvolupament sostenible dels municipis de les comarques gironines, tant des del punt de vista social com econòmic i ambiental.
 
La voluntat ara no és cap altra que donar continuïtat a la tasca i les activitats que s'han portat a terme durant més de vint anys. En aquest sentit, s'oferiran a les administracions locals models, mètodes i tècniques de bones pràctiques de desenvolupament sostenible, es potenciaran accions conjuntes amb altres xarxes que treballen en el camp de la sostenibilitat i es promourà la incorporació de tots els sectors i agents socials d'arreu del territori. A més, es posarà èmfasi en l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).
 
Aquest nou òrgan romandrà obert a ajuntaments i consells comarcals amb aquesta finalitat de facilitar i potenciar la consulta i la participació dels ens locals de la demarcació de Girona en les seves polítiques de sostenibilitat.