El confinament comarcal permet reprendre el servei de Bus Parc i les passejades guiades a la Xarxa de Parcs Naturals

Es mantenen els controls de mobilitat per part de Mossos i Agents Rurals per evitar desplaçaments no autoritzats

Servei del Bus parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny
Servei del Bus parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny | Ricard Badia / Diputació de Barcelona
Redacció
11 de febrer del 2021
Actualitzat el 12 de febrer a les 16:01h
Aquest cap de setmana, d’acord amb les noves mesures de mobilitat adoptades pel Procicat per a la contenció de la Covid-19, les quals limiten els desplaçaments a l'àmbit comarcal, es reprèn el servei del Bus Parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Les noves mesures permeten també posar en marxa el programa de Passejades guiades a la Xarxa de Parcs Naturals d'aquest 2021, però només per a participants de la comarca on es facin. Es mantenen els controls de mobilitat per part de Mossos i Agents Rurals per evitar desplaçaments no autoritzats.

El servei de Bus Parc es va aturar el 7 de gener arran del pas al confinament municipal. Ara es reprèn però amb limitacions. Així, al Parc Natural del Montseny només el podran utilitzar els ciutadans del Vallès Oriental, ja que surt de Sant Celoni i Campins fins a Fogars de Montclús.

D'altra banda, la majoria de les àrees d’esplai i de lleure de la Xarxa de Parcs Naturals segueixen tancades al públic, excepte per a les activitats docents i de lleure infantil i juvenil amb permís o aquelles que estan gestionades per empreses concessionades i que, en cas d'obrir, es regeixen per la normativa que el Procicat ha establert per al sector de la restauració.

Primeres passejades guiades de l'any

També s’inicia aquest diumenge el programa de Passejades guiades com a activitat cultural, però requereixen reserva prèvia i limitades a 10 persones seguint les mesures de protecció vers la Covid-19 .

Aquest diumenge, el Parc Natural del Montseny organitza la primera sortida amb una passejada per conèixer el castell de Montclús, a Sant Esteve de Palautordera, adreçada només a públic de la comarca. També el Parc de la Serralada Litoral hi ha l’activitat Netegem els nostres boscos!, a Montornès del Vallès, adreçada només als veïns vallesans.

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona inicia les passejades guiades el dia 28 de febrer amb una sortida per als veïns d’Osona des de Folgueroles, per conèixer els ibers, ausetans i el Casol de Puigcastellet.

Qualsevol variació d’aquestes mesures amb motiu de la COVID-19 es pot consultar a la Xarxa de Parcs Naturals (FAQS).