El projecte Life Tritó Montseny es prorroga dos anys

S'acabarà el desembre de 2022

Un exemplar de tritó del Montseny
Un exemplar de tritó del Montseny | Iñaki Relanzón
Redacció
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:14h
La Unió Europea ha concedit dos anys de pròrroga al projecte Life Tritó Montseny, desenvolupat inicialment durant el període 2016-2020. Amb aquesta pròrroga es pretén assolir els objectius marcats per al total de les quaranta-nou accions previstes a l'inici del projecte així com consolidar l'aplicació de bones pràctiques de conservació. Un cop finalitzin els dos anys el desembre del 2022, la conservació d'aquest amfibi endèmic i el manteniment del seu hàbitat continuaran sent un eix de treball primordial del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

El Life Tritó Montseny va iniciar-se a finals del 2016 i havia de finalitzar el 31 de desembre del 2020. La Diputació de Barcelona, administració que lidera el projecte, juntament amb la resta dels socis (Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Forestal Catalana i Zoo de Barcelona) i amb el consentiment de la Unió Europea ha valorat la necessitat de prorrogar-lo dos anys més, fins al 31 de desembre del 2022.

Fins a dia d'avui, s’han realitzat nombroses actuacions per millorar l'hàbitat del tritó del Montseny i assegurar-ne la seva conservació, entre d'altres, l'elaboració de passos elevats per garantir la continuïtat natural dels torrents, la millora de la qualitat dels torrents i el seu cabal i l'eliminació d’espècies no autòctones per tal de promoure un bosc de ribera.

Tot i la feina realitzada durant els quatre anys del Life Tritó Montseny (període 2016-2020), s’ha considerat necessari disposar de més temps per poder obtenir més resultats i finalitzar els objectius marcats per al total de les quaranta-nou accions previstes.