PATRIMONI

Al·legació a la nova passera sobre la riera de Canyes de Sant Pere de Vilamajor

SOS Sant Pere expressa la voluntat de voler preservar els espais de valor patrimonial i mediambiental del municipi

per Redacció , 9 de febrer de 2021 a les 16:07 |
OS Sant Pere segueix treballant per la conservació del patrimoni de Sant Pere de Vilamajor | SOS Sant Pere
L'entitat SOS Sant Pere ha preparat una al·legació per presentar de manera col·lectiva a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor per expressar la disconformitat amb la construcció de la nova passera sobre el riu de Canyes i relacionada amb el projecte d'urbanització del PAU 6 bisbat-eixample.

En l'al·legació s'exposa la voluntat de voler preservar els espais de valor patrimonial i mediambiental de Sant Pere de Vilamajor, d'agressions urbanístiques. "Només un poble que conserva la seva memòria a través dels relats, del paisatge i de les construccions, com ara les masies en el seu entorn rural, pot esdevenir fort i preservar la seva identitat."


Els impulsors consideren que les obres d'urbanització del sector de Can Duran-Can Perera del Pla (Can Ravenissa) poden afectar de forma irreparable part del patrimoni cultural de gran interès arquitectònic, històric i social.

Per això demanem a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor que es comenci a treballar de manera urgent en una modificació puntual de les normes urbanístiques vigents per tal de poder assegurar la correcte conservació del patrimoni cultural d'aquesta zona.


Mentre no es materialitzi aquesta modificació, demanen que es faci tot el possible perquè es preservi aquest patrimoni a l'efecte de ser a temps de poder-lo protegir i salvar del seu enderroc i destrucció.

L'al·legació completa en aquest enllaç.

 

 

Participació