El castell de Montsoriu recuperarà les visites guiades el cap de setmana vinent

Coincidirà amb l'entrada en vigor de les noves mesures per frenasr la Covid-19

Una de les visites guiades al castell de Montsoriu
Una de les visites guiades al castell de Montsoriu | Consell Comarcal de la Selva
Redacció
08 de febrer del 2021
Actualitzat el 09 de febrer a les 14:50h
El castell de Montsoriu recuperarà les visites guiades el pròxim cap de setmana (13 i 14 de febrer) coincidint amb les noves mesures per frenar la propagació de la Covid-19, que han entrat en vigor aquest dilluns. Així ho ha anunciat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga.

Després d'un mes de confinament municipal, en què Montsoriu ha estat obert però sense visites guiades ja que només podien visitar-lo els veïns dels municipis que pertany (Arbúcies, Breda, Sant Feliu de Buixelleu i Riells i Viabrea) aquest monument, s'incorporen novament els guiatges ja que s'espera que amb el confinament comarcal l'afluència de visitants dels pobles de l'entorn sigui notable.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha assegurat que "si el temps acompanya, gaudirem d'una bona afluència de visitants durant els pròxims caps de setmana." En aquest sentit, Garriga ha recordat que "les visites es fan seguint les mesures de la Covid-19 i són segures". En aquest punt, Garriga ha instat al Govern que l'hora de prendre decisions es tingui en compte la idiosincràsia de cada municipi i de cada activitat perquè si bé la situació que estem vivint és molt difícil i complicada, s'ha de tenir en compte que visites en espais oberts com és el cas del castell són segures.

A partir del cap de setmana vinent i mentre es mantingui la situació de confinament comarcal, les visites guiades es faran els dissabtes i diumenges, a dos quarts d'onze del matí i a les dotze respectivament. De moment, aquest horari es mantindrà del 8 al 28 de febrer.
 
Bones perspectives per Setmana Santa

Si la situació ho permet, s'espera que el nombre de visitants per Setmana Santa sigui molt bona i més tenint en compte que aquest any és el mes d’abril. Tal com ha recordat Pere Garriga, els dies de Setmana Santa són especialment bons pel castell sempre i quan el temps acompanyi. De fet, del Divendres Sant al dilluns de Pasqua són dies que any rere any s'han assolit nous records de visitants. A excepció de l'any passat per la Covid-19, la Setmana Santa és el tret de sortida a la campanya de primavera.

Difusió del projecte del vescomtat de Cabrera

El president del patronat del castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha detallat que les visites serveixen per començar a explicar el que va ser el vescomtat de Cabrera, que unia de Blanes a la Vall d'en Bas. Garriga creu que la rehabilitació del castell ha permès "enfilar el projecte" per donar a conèixer aquesta etapa històrica, però cal que s'hi sumin altres municipis per "cohesionar" la marca i impulsar-la de forma turística. Per això creu que ara "cal engrescar" a altres municipis que formaven el vescomtat i promocionin de forma conjunta el patrimoni que hi havia.