eleccions catalanes 14-F

La CUP Guanyem presenta al Baix Montseny la seva proposta per arribar a la independència

Vidal Aragonès, Mariona Pascual i Arnau Comas desgranen les propostes de la CUP Un Nou Cicle Per Guanyar Respecte l'autodeterminació de Catalunya

per Redacció , 6 de febrer de 2021 a les 11:40 |
La Cup Guanyem ha presentat a Sant Celoni les propostes polítiques de la formació | Jordi Purtí
Divendres a migdia la CUP Guanyem va presentar al Baix Montseny la seva proposta per arribar a una resolució democràtica del conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol. Presentats pel regidor celoní Gerard Carot, a la roda de premsa hi van intervenir els candidats del Baix Montseny els exregidors de Sant Celoni i Sant Esteve de Palautordera Mariona Pascual i Arnau Comas respectivament, i l’actual diputat al Parlament de Catalunya, Vidal Aragonès.

Pascual va explicar que havien triat la Plaça de la Vila de Sant Celoni perquè va ser l’espai que el 3 d’Octubre de 2017 va acollir la mobilització social més important de la història del Baix Montseny a favor  dels drets civils i polítics i en contra de la repressió. Defensa que l’1 i el 3 d’octubre van ser possibles gràcies al motor de la societat civil organitzada i els representants institucionals i que van aconseguir desbordar un estat que segueix essent incapaç de donar resposta a les diferents crisis quevivim. “Només podrem fer avançar el país a favor de la majoria social si estem disposats a eixamplar les costures de les institucions i de les lleis a favor dels drets socials,  civils i polítics” diu l’exregidora celonina.


“Ni el govern més progressista de la història recent d’Espanya és capaç d’oferir alternatives concretes al patiment dels seus ciutadans”afegeix. Tampoc el govern de la Generalitat, tot i que mancat de moltes competències, ha donat opcions a la gent per superar la precarietat ni, afegeix Comas, “ha plantejat un camí alternatiu per construir la República catalana durant aquests 3 anys”.

Segons la formació, la manca de propostes concretes d’ERC respecte com avançar cap a l’autodeterminació més enllà d’una via ample i la necessitat d’eixamplar la base, arrossega el país i l’independentisme cap a una estratègia arreplegament. Per contra, Junts per Catalunya proposen una confrontació amb l’estat espanyol però no expliquen com es concreta ni la duen a la pràctica quan en tenen oportunitat i acaben fent un ús partidista, per exemple, d’espais com el Consell per la República. Comas ha detallat la proposta de la CUP Guanyem per avançar cap a l’autodeterminació, que passa per enfortir la institucionalitat republicana i alternativa; treballar per recuperar la mobilització al carrer però amb objectius concrets; canviar l'enfocament d’aliances internacionals i reforçar-les i construir estructures públiques de sobirania popular, com pere xemple la recuperació de serveis essencials.


El diputat Vidal Aragonès afegeix que l’embat democràtic que proposa la CUP Guanyem en el seu programa és un referèndum el 2025 però allò important no és la forma concreta de la confrontació democràtica, que pot ser un referèndum o una altra,sinó posar-se a treballar des d’ara per crear les condicions que facin possible sostenir la futura declaració d'independència. “Cal que les forces independentistes abandonin les baralles estèrils per qui controla el país i construïm una estratègia unitària independentista”. La CUP Guanyem assumirà totes les responsabilitats que calguin per avançar cap a la independència i cap a l a consecució de drets socials.

Altres notícies que et poden interessar


 

 

Participació