El PSC diu que «no hi ha marxa enrere» cap a una economia sostenible

Els vallesans Salvador Illa i Jordi Terrades participen en un acte sobre la transició ecològica

L'acte del PSC que s'ha fet aquest dijous
L'acte del PSC que s'ha fet aquest dijous | PSC
NacióDigital
05 de febrer del 2021
El PSC considera que la transició cap a una economia sostenible "és un pas ja inevitable". És la idea que els socialistes han defensat aquest dijous en un míting a Barcelona en què han participat els vallesans Salvador Illa i Jordi Terrades, però també la vicepresidenta del govern espanyol, Teresa Ribera, i Silvia Romero, de la candidatura dels socialistes per Lleida.

Terrades ha defensat que la transició ecològica estarà al centre del projecte polític de la Generalitat si Illa acaba sent president. El granollerí ha promès desenvolupar la llei del canvi climàtic aprovada a Catalunya el 2017, i que critica que no s’ha desenvolupat pel govern de Junts i Esquerra. I ho ha lligat pel canvi de model energètic i l’aposta per les renovables, posar fre a la pèrdua de biodiversitat i el treball conjunt que requereix.

Illa, per la seva banda, ha alertat que s’ha d’actuar “ja” per combatre l’emergència climàtica. Diu que s’han de transformar les economies, també perquè es crearan noves oportunitats, però sense deixar enrere a ningú.

La ministra Ribera ha elogiat com Illa ha afrontat la pandèmia i ha parlat d’una agenda verda pensada per la gent, però també ha demanat esforços col·lectius.

Per la seva banda, Romero ha promès que desenvoluparan un pacte pel desenvolupament rural per afrontar el repte demogràfic i lluitar contra la despoblació.