Les tres juntes electorals que engloben el Baix Montseny reben 2.088 al·legacions per no formar part d'una mesa

Gairebé totes estan relacionades amb la Covid-19 i un gran nombre prosperen

Gent gran fa cua en un col·legi electoral de Sant Celoni. Una imatge que el 14-F probablement no es donarà.
Gent gran fa cua en un col·legi electoral de Sant Celoni. Una imatge que el 14-F probablement no es donarà. | Jordi Purtí
14 de febrer del 2021
Actualitzat a les 8:28h
A la comarca natural del Baix Montseny hi ha un cens electoral de 60.948 persones que tindran l'oportunitat, el diumenge 14 de febrer, de votar en algun dels 32 col·legis electorals distribuïts entre els divuit municipis que conformen el territori. En total s'hauran de formar 74 meses que, vist l'allau d'al·legacions que estan rebent les juntes electorals, no es preveu que sigui fàcil, ja que moltes de les persones que els ha tocat per sorteig formar-ne part han presentat al·legacions.

Els electors del Baix Montseny, en funció del municipi de residència, pertanyen a les juntes electorals de Granollers, Arenys de Mar o Santa Coloma de Farners. Així, algunes de les 1.100 al·legacions que s'han presentat a la Junta de Granollers provenen dels municipis de Fogars de Montclús, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor.

Però no és la única junta electoral que té feinada en resoldre al·legacions, ja que la d'Arenys de Mar, que comprèn els municipis de l'Alt Maresme i alguns del Baix Montseny (Campins, Gualba, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra) han rebut 648 al·legacions per eludir formar part d'una mesa electoral. Algunes d'aquestes al·legacions, no s'ha detallat el nombre concret, provenen del Baix Montseny.

I s'hi ens desplacem als municipis baixmontsenyencs de la demarcació de Girona tampoc no es queden curts. Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu i Sant Hilari Sacalm pertanyen a la Junta Electoral de Santa Coloma de Farners. A la seu s'han rebut fins ara 340 al·legacions i diverses provenen d'aquests municipis.

Des d'aquesta junta electoral s'ha informat que el nombre d'al·legacions rebudes és important i superior al d'altres comicis, però que no saben quantificar la xifra. També s'ha informat que un nombre important de recursos s'atenen positivament i que gairebé totes estan relacionades amb la Covid-19. Els motius al·legats són baixes mèdiques, cures de menors, majors de 65 anys o edat de risc a partir dels 60, entre d'altres.