Nou pas en el procés de transformació de l'actual Guàrdia Municipal a Policia Local de Breda

El ple també ha aprovat que a partir del curs 2021-2022 l'Escola Montseny es converteixi en l'Institut-Escola Montseny

Sessió telemàtica de l'Ajuntament de Breda
Sessió telemàtica de l'Ajuntament de Breda | You Tube Aj Breda
Redacció
03 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:23h
El ple ordinari de l'Ajuntament de Breda, celebrat altra vegada a porta tancada i de manera telemàtica, ha aprovat l'establiment i reglament regulador del servei de Policia Local de Breda. Després que tant la Comissió de Policia de Catalunya com el conseller d'Interior hagin donat llum verda a la creació d'un cos de Policia Local al municipi, el Ple ha autoritzat aquest nou pas en el procés de transformació de l'actual Guàrdia Municipal a Policia Local.

El punt s'ha aprovat amb els vots favorables dels grups d'ERC i JxCAT, l'abstenció del PSC i el vot contrari de la CUP. També s'ha aprovat la modificació 1/21 de la plantilla orgànica de personal i la relació de llocs de treball de l'Ajuntament amb el mateix resultat a la votació. D'aquesta manera es crearan les places necessàries per a l’establiment d'aquest servei i facilitar així la seva posada en marxa un cop aquest estigui totalment disponible.

Obres Sector Industrial Sud
 
En un altre ordre de coses properament començarà l'expedient de resolució del contracte de les obres del desglossat de la fase 2 del projecte d'urbanització de la UA16: Sector Industrial Sud. Es tracta d'un pas necessari per a una nova licitació dels treballs d'urbanització pendents al sector corresponent al polígon industrial de Cal Batlle, corresponents a millores en els serveis d'electricitat i telefonia. Aquest punt ha tingut el vot a favor d'ERC i l'abstenció de la resta de grups del ple. 

Institut-Escola Montseny
 
Pel que fa a l'ensenyament s'ha aprovat la nova afectació com a Institut-Escola de l'edifici municipal, actualment destinat a usos docents d'estudis d'educació primària, a partir del curs 2021-2022. A partir del curs vinent l'Escola Montseny es convertirà en un Institut-Escola i d'aquesta manera el 4t d'ESO també s'impartirà al municipi. Això suposa que els estudis de secundària que actualment es fan a la seu de Breda de l'Institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric s'integraran a l'estructura de l'Institut-Escola Montseny. Aquest canvi obre l'opció que a l'edifici actual de l'Escola Montseny s'hi imparteixin també classes de secundària. El punt s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC i CUP i les abstencions de JxCAT i PSC.  
 
A l'apartat de mocions se n'ha presentat una a càrrec del grup municipal d'ERC en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l'1 d'octubre. Ha tingut els vots a favor d'ERC, JxCAT i CUP i el vot en contra del grup del PSC.