\"L'esport català està preparat per canviar-se la samarreta\"

Joan Fontseré, director del CAR de Sant Cugat, defensa que l'estat propi portarà molt beneficis per l'esport català

Redacció
23 de novembre del 2012
D'esquerra a dreta: Joan Fontseré, Òscar lanza, Roger Esteller i Albert Viñas
D'esquerra a dreta: Joan Fontseré, Òscar lanza, Roger Esteller i Albert Viñas | Jordi Purtí
 D'esquerra a dreta: Joan Fontseré, Òscar lanza, Roger Esteller i Albert Viñas Foto: Jordi Purtí

"L'esport català està preparat per canviar-se la samarreta", així és com el director del CAR de Sant Cugat, Joan Fontseré ha defensat la necessitat que Catalunya tingui un estat propi, en un acte de CiU celebrat ahir al vespre a Sant Celoni. Recalca que  l'esport català en sortiria molt beneficiat tant a nivell de federacions que podrien formar part de les internacionals i el Comitè Olímpic Català serà reconegut, com també pels esportitses que podrien representar i defensar Catalunya el seu esport a nivell internacional i, per tant, tindrien més oportunitats de participar en grans esdeveniments. A més, donaria més prestigi a la imatge de Catalunya i comportaria beneficis econòmics.

Fontseré explica que l'esport català està en un bon moment i amb molta projecció ja que el 40% de les medalles aconseguides a Londres 2012 han estat catalanes "però per arribar a l'objectiu de ser reconeguts internacionalment ens caldrà que CiU tingui una majoria absoluta en les eleccions de diumenge". El director del CAR de Sant Cugat revela que el tracte que reben per part de l'erstat espanyol és esfereïdor del 5,5 milions d'euros que costa tenir esportistes al CAR de Sant Cugat de l'any 2011 el Consejo Superior de Deportes no ens han pagat ni un sol euro i del que porterm de l'any 2012 tampoc".

Amb Joan Fontseré també van intervenir tres esportistes que en algun moment de la seva vida esportiva han tingut problemes per voler defensar Catalunya. Es tracta d'Albert Viñas, jugador de bàsquet que el van obligar a jugar a Madrid contra la seva voluntat; Roger Esteller, també jugador de bàsquet que durant molt anys ha jugat al Barça, al Manresa i a la selecció estatal "fins que vaig ser apartat perquè un dia vaig manaifestar que si pogués triar entre Catalunya i Espanya triaria Catalunya" i Òscar Lanza campió de supercross, fins que un accident el va deixar en cadira de rodes, que va ser expedientat perquè quan disputava les carreres internacionals portava la senyera al casc.