Les Magnòlies d'Arbúcies s'estrena amb les estrelles de la Guia Michelin

Can Fabes de Sant Celoni manté les dues estrelles que té des de l'any passat

Redacció
23 de novembre del 2012
Víctor Trochi, xef de l restaurant Les Magnòlies
Víctor Trochi, xef de l restaurant Les Magnòlies | http://www.facebook.com/victor.trochi
Víctor Trochi, xef del restaurant Les Magnòlies Foto: http://www.facebook.com/victor.trochi

Les Magnòlies d'Arbúcies és un dels restaurants catalans que han sortit ben parats en l'acte d'entrega de les estrelles de la Guia Michelin 2013 , després de l'acte procolari que ha tingut lloc aquest dijous al vespre a Madrid. Les Magnòlies s'estrena en l'estrellat juntament amb altres cinc restaurants catalans "Dos palillos", el "Koy Shunka" i el "Nectarí", tots tres a Barcelona; "Lluerna", de Santa Coloma de Gramenet i "Els Brancs" de Roses.

Les tres magnòlies centenàries que es llueixen al jardí de la torre noucentista, les que donen nom al restaurant. Un edifici emblemàtic d'Arbúcies, que data del 1871,  rehabilitat i inaugurat el juliol de 1996 per l'Isidre Fradera i la Roser Gumà i restaurant l'any 2006. Situat en una zona molt tranquila del poble, envoltat de boscos i camins per passejar i gaudir de la natura del Montseny i molt proper al castell de Montsoriu.

L'Isidre Fradera explica a BaixMontseny.info que estan molt contents i que viu un moment indescriptible perquè no s'esperava una cosa així. "No en teníem cap indici. Sabíem que havien vingut a menjar però ni ens ho plantejàvem", recalca l'Isidre que també té el convenciment que a partir d'ara hauran de treballar encara més bé "per no decebre tot el reconeixement que s'han guanyat en tot aquests anys".

El xef de Les Magnòlies és l'argentí Víctor Trochi que defineix la cuina que fa com "d'arrels catalanes a l'estil argentí" diu que sempre li havia fet il·lusió treballar en restaurants amb estrelles Michelin perquè a l'Argentina això no n'hi ha. Havia treballat amb Martín Berasategui i es va adonar que això és un món gegant "i ara tinc la satisfacció de tenir una estrella pròpia". Conclou el xef de Les Magnòlies que a partir d'ara s'obre una etapa de treballar molt, no solament pels curiosos que segur que vindran al restaurant sinó també "perquè els nostres clients es convertiran en jutges de la nostra feina".

Ara, el Baix Montseny té tres estrelles de la Guia Michelin ja que el restaurant Can Fabes, de Sant Celoni ha mantingut les dues estrelles que té des de l'any passat quan en va perdre una per la desaparició de Santi Santamaria.

D'altra banda, a Catalunya es mantenen amb 3 estrelles "El Celler de Can Roca" dels germans Roca, a Girona, i "Sant Pau", de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar.