Mapa interactiu

MAPA Més de 250 persones estan confinades per positius a les escoles del Baix Montseny

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 13 d'abril.

Fins a 1.141 dels 5.104 centres educatius ja acumulen 2.113 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dimarts, dues setmanes després del retorn a les escoles i amb els cribratges en marxa. Això suposa més del doble de les 929 aules tancades amb què es va arribar al Nadal, però queda lluny del sostre de 3.504 grups tancats del 31 d'octubre -el pitjor moment de la segona onada- o de les 2.701 a finals de la setmana passada. En tot cas, ara hi ha 50.756 confinats a causa d'aquests positius -abans de l'aturada n'eren 23.130- i s'han detectat ja 44.204 positius als centres educatius des del setembre.

Pel que fa al Baix Montseny les darreres dades assenyales que hi ha 9 grups confinats en el global de tot el territori i que afecten a escoles d'Arbúcies, Llinars del Vallès, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 48.166 són alumnes (un 3,34% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 39.096 positius. A banda, però, hi ha també 2.434 docents i personal PAS i PAE confinats, i 156 externs.

Al Baix Montseny hi ha un total de 256 persones confinades entre alumnes, docents i personal PAS i PAE. que corresponen a dotze escoles diferents a banda i banda del Baix Montseny.

Així mateix, ja hi ha fins a nou centres totalment tancats: la llar d'infants Little Ducky, a Sant Cugat del Vallès; la llar d'infants El Cucut, a Ullastrell (Vallès Occidental); l'escola Sant Martí, a Naut Aran; l'escola Espígol, a Tornabous (Urgell); El Picarol Blau, a Sant Quirze del Vallès; l'escola bressol Marinada, de Cabrera de Mar (Maresme); la llar d'infants El Patufet, de Miralcamp (Pla d'Urgell); la llar d'infants Els Piteuets, de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès); i l'escola Els Til·lers, a la Masó (Alt Camp). A banda, un 22,4% dels centres tenen com a mínim una aula confinada, molt per sota del 30,3% que es va assolir a finals d'octubre, però també força per damunt de l'11,6% amb què es va arribar a l'aturada de Nadal.

9,6%centres afectats
490 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 158 municipis diferents.
725aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i sis centres estan totalment clausurats.
18.711persones confinades
De les quals, 17.785 confinats són alumnes (l'1,24% del total), 851 són docents i personal PAS i PAE (0,52%), i 75 és personal extern.
66.667positius detectats
Dels quals, 3.317 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 58.885 positius detectats a alumnes (4,09% del total d'alumnes), 7.136 a docents i personal PAS i PAE (4,35%), i 646 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar
 Participació