Alcaldesses i alcaldes d'ERC del Baix Montseny qualifiquen de «deslleialtat política» la moció de censura a Parets

Diuen que es fa "difícil d’entendre quan els acords del pacte s’estaven complint"

L'Ajuntament de Parets del Vallès
L'Ajuntament de Parets del Vallès | Silvia Ferran / Ajuntament de Parets
Redacció
20 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:44h
Dimecres que ve, 27 de gener, se celebrarà a Parets del Vallès una moció de censura per part del PSC i Sumem Esquerres que traurà Jordi Seguer, d'ERC, de l'alcaldia perquè el socialista Francesc Juzgado la recuperi. 

Les alcaldesses i els alcaldes dels republicans al Vallès Oriental, juntament amb la presidència i la secretaria general a la comarca, han emès aquest dimecres un comunicat de suport a Seguer.

En el document diuen que es fa "difícil d’entendre" que "un grup amb qui estàs governant presenti una moció de censura, i més constatant que els acords del pacte s’estaven complint". Tampoc no entenen "com un grup que ha apostat pel canvi després de més de trenta anys de govern del PSC a Parets opti per fer una moció de censura sense convocar abans els mecanismes de diàleg i de revisió que preveia el propi pacte de govern". De fet, qualiquen el moviment com "deslleialtat política".

Del PSC lamenten que "ha decidit pervertir els mecanismes que estan pensats justament per garantir els drets de la ciutadania i aturar les males praxis dels governs que es censuren". També defensen que "tot i guanyar les eleccions municipals, la ciutadania es va decantar majoritàriament per un canvi d’orientació en la gestió i la governabilitat del municipi".

Precisament alerten que "qui hi sortirà perdent serà la ciutadania de Parets, perquè tot l’equip liderat per l’alcalde Jordi Seguer estava implementant polítiques d’un gran valor republicà, amb una gestió pública basada en l’atenció a les persones, i estava fent front als efectes de la pandèmia d’una forma exemplar".

Finalment, es mostren decebuts "perquè el projecte republicà que s’havia traçat amb les forces de l’anomenat Govern Plural estava funcionant i les accions del Pla de Treball elaborat conjuntament s’estaven duent a terme malgrat les dificultats del moment". 

El manifest està signat per Albert Gil (alcalde de la Roca del Vallès), Carles Miquel (alcalde de Sant Fost de Campsentelles), David Ricart (alcalde de Vallromanes), Dolors Castellà (alcaldessa de la Garriga), Enric Olivé (alcalde de Cardedeu), Ignasi Martínez (alcalde de Tagamanent), Imma Font (alcaldessa de Campins), Isidre Pineda (alcalde de Caldes de Montbui), Joan Galiano (alcalde de Bigues i Riells del Fai), Luisma Pintor (alcalde de Santa Maria de Martorelles), Marc Candela (alcalde de Martorelles), Marta Bertran (alcaldessa de Lliçà de Vall), Martí Pujol (alcalde de Llinars del Vallès), Núria Masnou (alcaldessa de Montseny), Pamela Isús (alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor), Pep Moret (alcalde de l’Ametlla del Vallès), Oriol Ramon (president ERC Vallès Oriental) i Sònia Galtié (secretària general ERC Vallès Oriental).